Davutoğlu'ndan HDP önündeki annelere telefon

Yeni parti kurması beklenen Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır HDP önünde eylem yapan anneleri telefonla arayarak, haklı bir taleplerine tam destek verdiğini belirterek, meselenin siyaset üstü bir mesele olduğunu söyledi.

Davutoğlu'ndan HDP önündeki annelere telefon

Son günlerde yeni parti kuracağı konuşulan ve AK Parti tarafından ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevk edilen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia ederek, "çocuklarımızı geri verin" nöbeti başlatan HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan anneleri telefonla arayarak görüştü.

DAVUTOĞLU AİLELERLE GÖRÜŞTÜ

Davutoğlu çiftinin, eylem başlatan ailelerle görüşmesi bir dönem AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevini yürüten, Av. Aydın Altaç aracılığıyla gerçekleştirdi.

Altaç dün sabah erken saatlerinde yanında bir grup taraftarıyla birlikte, HDP il binasına gitti. Burada "çocuklarımızı geri verin" başlığı altında eylemlerini sürdüren ailelerle görüştü. Altaç burada, ailelerin yürüttüğü eyleme destek verdiğini ifade ederek, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşini telefonla aradı. Görüşmenin sağlanmasından sonra Altaç, nöbet tutan eylemlerle görüştü.

MESELE SİYASET ÜSTÜ MESELEDİR

Görüşmeyi açıklayan Altaç şunları söyledi, “Biz sabah saat 11.00’e doğru arkadaşlarımızla birlikte HDP İl Başkanlığı önündeydik. Orada çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan 11 aile eylem yapıyor. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını ilettik kendilerine. Hepsinin de karşı selamlarını aldık. Sonra sayın Ahmet Davutoğlu aile üyeleriyle tek tek telefonda görüştü. Eşi Sera Davutoğlu'da anneler görüştü. Başbakanımız Davutoğlu'nun konuya ilgisinden çok memnun kaldıklarını belirttiler. Bu süreçte kendilerine verilen desteğin çok önemli olduğunu ve çocuklarına kavuşmak istediklerini söylediler. Sayın Davutoğlu, bu meselenin siyaset üstü olduğun ve herkesten destek istediklerini belirtti.”

Kaynak: Diyarbakır Söz