Görüş Bildir

Davutoğlu; DAEŞ’i sınırımızdan söküp atacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan’a yapacağı resmi ziyaret öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu; DAEŞ’i sınırımızdan söküp atacağız

Davutoğlu resmi ziyaret öncesi Esenboğa Havalima'nında açıklama yapıyor.

Azerbaycan ile hem işbirliği alanlarını yeniden gözden geçireceğiz ve yeni projeler bağlamında atacağımız adımları gözden geçireceğiz. Sayın Aliyev ile bugün yapacağımız görüşmeler sonrasında yarın da diplomasi akademisinde bir konuşma gerçekleştireceğim.

Türkiye'nin entegre bir enerji politikası vardır. Bu yeni de değil. Rusya ile gerilim dolayısıyla değil kaynakları çeşitlendirmek gibi hem de enerji aldığımız ülkelerin çeşitlendirilmesi bağlamında çok boyutlu politikalar yürüttük. Aliyev ile de kapsamlı bir istilşarede bulunacağız. Böyle bir olay yaşanmamış olsaydı da Azerbaycan ile en yoğun enerji işbirliğini yürütme gayretindeyiz.

Soğuk savaş döneminde de yalanlar üretilirdi, buna kendileri inanırdı. Sovyetik özellikleri kendiliğinden ortaya çıkıyor. Yayılmacı bir görüntü içinde komşu ülkelerle sorunlar yaşamak. Ve bunları örtmek içni propaganda mekanizmasını çalıştırmak. Kimin ne yaptığı o kadar ortadaki kimsenin kimseden haber almadığı dönemlerde bu yalanları üretmek kolay olabilirdi. DAEŞ'ten bir petrol alacağız da, onu satacağız da... Böyle bir tartışma bile abes. Suriye sınırı bütün dünya tarafından gözetleniyor. Etik olarak Türkiye zaten böyle işlere tevessül etmez. Herhangi bir delilleri de yok. Aksine DAEŞ'in Suriye rejimi ile girdiği kirli ilişkiler ve sivil halka yönelik katliamlar konusunda ise deliller var. DAEŞ'i besleyen, o şartları oluşturan ana kaynak Suriye rejimidir. DAEŞ'in barbarca katliamları karşısında karar alan ilk ülkeyiz.

Suriye sınırını tümüyle kapalı tutmak proje olarak gündeme gelebilir ama o zaman mülteci geçişlerini ne yapacaksınız? Kontrol altında tutabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Rusya'nın yaptığı operasyonların niteliği açısından DAEŞ'in sınırımızdan sökülmesini engelleyen faktörlerden biri. Rusya Bayırbucak'ı bombalamaktansa DAEŞ üslerine yönelik operasyon yapsınlar. Türkiye hem sınırı denetim altında tutmakta hem de DAEŞ'in sınırlarımızdan sökülmesi için her türlü çalışmayı yapmaktadır.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi