DBB Genel Sekreteri ve yardımcıları 4 aydır işe gelmedi

Kayyum döneminde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine getirilen Muhsin Eryılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Fuat Eker ve Ercan Bircan ile kimi daire başkanları, HDP’li yönetimle çalışmak istemedikleri gerekçesiyle 4 aydır aldıkları sağlık raporlarıyla belediyeye uğramıyor.

DBB Genel Sekreteri ve yardımcıları 4 aydır işe gelmedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne (DBB) atanan kayyum Cumali Atilla döneminde Genel Sekreterlik görevine getirilen Muhsin Eryılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Fuat Eker ve Ercan Bircan, 31 Mart seçim sonrası sürekli uzattıkları doktor raporlarıyla, işe gelmedikleri öğrenildi.

‘HEYET RAPORU ALIYORLAR’

Genel Sekreter Yardımcısı Halil Bayhan, Genel Sekreter Yardımcıları ve görevden alınan daire başkanlarının bir kısmının rapor alarak, işe gelmediklerini belirterek, alınan raporların ise heyet raporu şeklinde alındığını söyledi. Genel Sekreter, yardımcıları ve kimi dair başkanlarının aldıkları raporlar ardından kısa süreli izin kullandıklarını ve daha sonra yeni bir rapor aldıklarını dile getiren Bayhan, söz konusu kişilerin bu yöntemlerle 4 aydır işe gelmediklerini öne sürdü.

‘YENİ YÖNETİMLE ÇALIŞMAK’

Alınan sağlık raporlarının incelenmesi amacıyla hastanelere gönderdiklerini belirten Bayhan, “Sağlık raporlarını usule uygun olup olmadığını araştırıyoruz. Bu durum süreklileştiği için yeni yönetimle sürekli çalışmak istemedikleri için rapor almaya gidilmiş” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz