Görüş Bildir

DBP kendini yeniliyor?

DBP, "misyon ve yeniden yapılanma" gündemiyle gerçekleştirdiği MYK toplantısında, partinin mevcut il ve ilçe örgütlerini feshederek, tüm kadrolarını demokratik siyaset kurumlarına ve toplumun örgütlenmesine dahil edilmesi kararı aldı.

DBP kendini yeniliyor?

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 5 Ağustos’ta gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Gerçekleştirilen toplantıda partinin misyon ve yeniden yapılandırılmasının ele alındığı kimi kararlar alındığı kaydedildi.

YENİDEN YAPILANMA KARARLARI

Partinin gerçekleştirilen MYK toplantısında yeniden yapılanmaya ilişkin şu kararlar alındı: “Partimiz DBP bu tarihsel siyasi sürece denk düşecek bir misyonla yeniden yapılandırma tartışmalarını yerel, bölge ve merkez yürütme kurulu toplantılarıyla yürütmüştür. Bu tartışma ve kararlaşmalar ekseninde faşizme karşı demokratik siyasetin örgütlenmesinde Türkiye’de partimizin mevcut il ve ilçe örgütlerini feshederek tüm kadrolarını demokratik siyaset kurumlarının ve demokratik toplumun örgütlenmesine dahil edilmesini kararlaştırmıştır. Faşizme karşı örgütlenme, demokratik ve toplumsal siyaseti güçlendirmeyi ve büyütmeyi temel görevimiz olarak görmekteyiz.

ÖRGÜTLENME SEFERBERLİĞİ

Yine Kürdistan’da ihtiyaç dahilinde (Diyarbakır, Mardin, Van, Gaziantep) il ve ilçelerde demokratik siyasetin ve demokratik toplumun inşasında eğitim misyonumuzu temel çalışma alanı haline getirmeyi hedeflemekteyiz. Halkımızla buluşmayı temel örgütlenme seferberliği içinde yer alarak eğitim çalışmalarını gerçekleştireceğiz” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi