Görüş Bildir

Demirtaş, Avrupa'ya gidiyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir heyet ile Belçika'nın başkenti Brüksel ve Almanya'nın başkenti Berlin'e gideceği belirtildi. Demirtaş, Avrupa Parlamentosu Başkanı, Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri, Almanya Başbakan Yardımcısı ile görüşecek.

Demirtaş, Avrupa'ya gidiyor

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet, 27-28 Eylül'de Brüksel'de ve 29 Eylül'de Berlin'de bir dizi diplomatik görüşme yapacağı belirtildi.

KUZEY IRAK ÇIKARMASI SONRASI

Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın da yer alacağı heyetin, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile görüşeceği belirtildi.

AVRUPA TEMASLARINA DAİR

Açıklamada, HDP heyetinin 29 Eylül'de de, Berlin ziyareti kapsamında SPD Genel Başkanı ve Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ve Almanya Dış İşleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'ın yanı sıra Almanya Sol Parti ve Alman Yeşiller Partisi liderleri ile de görüşmeler yapacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi