Demirtaş: Çözüm sürecinde desteğe devam

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Barışın dili ile insanların ölmeyeceği barış sürecini desteklemeye devam edeceğiz

Demirtaş: Çözüm sürecinde desteğe devam

İstanbul'daki Nevruz kutlaması Zeytinburnu Kazlıçeşme'de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Kutlamaya BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder ile BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak katıldı.

DEMİRTAŞ: BARIŞ SÜRECİNE DESTEĞE DEVAM

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Barış süreci, barışın dili ve insanların ölmeyeceği gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını desteklemeye devam edeceğiz'' dedi.

Demirtaş, partisinin Kazlıçeşme'de düzenlediği Nevruz etkinliğine, İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile geldi.

Nevruz Bayramı'nın bu yıl yeni bir dönemin, yeni bir sürecin müjdesiyle geldiğini kaydeden Demirtaş, çözüm sürecine değindi.

Gelinen noktanın ''kimsenin lütfu değil bir mücadelenin sonucu'' olduğunu savunan Demirtaş, ''Keşke bu günlere çok daha önce gelseydik. Keşke binlerce on binlerce gencimiz evladımız yaşamını yitirmeden bu barış sürecini konuşarak, müzakere ederek çözme anlayışını geliştirebilseydik ama maalesef geç oldu'' diye konuştu.

''AKP İLE İTTİFAK YAPMIYORUZ'

''Kürtlerin talepleri, ezilenlerin talepleri, Alevilerin talepleri, bütün dillerin ve kültürlerin talepleri demokratik özgürlükçü bir anayasada inşa edilirse barışın ayakları yere basar. Yoksa barış bir uçan balon gibi elimizden kayar gökyüzünde kaybolur'' ifadelerini kullanan Demirtaş, şunları kaydetti:

''AKP hükümeti de bütün bu süreçten geçmişten ders çıkararak önümüzdeki döneme yaklaşmalıdır. Bizler Barış ve Demokrasi Partisi olarak hükümetin müzakereye, görüşmeye dair attığı adımları destekledik, desteklemeye devam ederiz ama biz Barış ve Demokrasi Partisi'yiz, onlar AKP'dir. Biz AKP ile ittifak yapmıyoruz, biz AKP ile seçim işbirliği yapmıyoruz. Biz muhalefet partisi olarak iktidar partisine karşı her türlü demokratik muhalefet hakkımızı her zaman her yerde kullanmaya devam ederiz ama barış süreci, barışın dili ve insanların ölmeyeceği gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını da desteklemeye devam edeceğiz.''

NEVRUZ ATEŞİNİ DEMİRTAŞ YAKTI

Nevruz ateşi Demirtaş ve milletvekilleri tarafından yakıldıktan sonra vatandaşlar, çeşitli grupların sahne almasıyla halay çekti. Zaman zaman ses sisteminin yerleştirildiği vinçlere tırmanan gençler, yetkililere zor anlar yaşattı.

BDP YELEKLİ GÜVENLİKÇİLER

Konuşmaların ardından grupların sahne almasıyla devam eden Nevruz kutlaması, daha sonra olaysız dağıldı. Dağılış sırasında BDP yelekleri giyen kişiler tarafından Kazlıçeşme Meydanı'nın karşısında bulunan Polis Merkezi önünde önlem alındığı görüldü.

Bu arada kalabalık dağılırken belediyenin diktiği çiçekleri ezmemek için özen gösterdiği görüldü. Grup üyeleri çiçeklerin ezilmemesi için üzerinden atladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz