Görüş Bildir

Demirtaş: Diyarbakır'ın Hama'dan farkı yok

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Nasıl ki Suriye halkı için özgürlük, adalet istiyorsanız, nasıl ki oradaki isyanın durmasının tek koşulu demokrasinin gelmesi diyorsanız, aynı şey Türkiye için de geçerlidir.

Demirtaş: Diyarbakır'ın Hama'dan farkı yok

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , Mardin'de 3 gündür süren “ BDP ve Blok Toplantısı”nın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Mardin Erdoba Elegance Hotel'de yapılan “ Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) ve Blok Toplantısı”nın değerlendirme toplantısında konuşan Demirtaş, 3 gün süren çalışmanın çok verimli geçtiğini, parlamento çalışmalarını değerlendirerek eksiklikleri tespit ettiklerini söyledi.

BDP'NİN ÜÇ GÜNLÜK KAMPI

Bölgedeki cezaevlerinde yaşanan gelişmelere değinen Demirtaş, Şanlıurfa Cezaevi'nde 13 insanın devlet eliyle katledildiğini, bütün cezaevlerinde isyan başladığını, hükümetin gerçek sorunları görmek istemediğini ileri sürdü.

DİYARBAKIR OLAYLARINA BAKIŞ

AK Parti 'nin politikaları nedeniyle “halkların isyan halinde” olduğunu öne süren Demirtaş, şunları söyledi: “Geçen hafta Diyarbakır 'da sokaklarda uygulanan işkencenin Hama'dan bir farkı yok. Suriye'nin sokaklarından bir farkı yok. Hükümet bunun farkında değil mi? Aslında farkında. Örtülsün diye, görülmesin diye, medya üzerinde sansür var, baskı var. Bütün dünyadan saklamaya çalışıyorlar ama mümkün mü? Mızrak çuvala sığmıyor. Bütün dünya bunu izliyor. Bu telaşla, bu panikle isyanı bastırmaya çalışıyorlar. Fakat burada da ok yaydan çıktı. Hükümetin durdurabileceği bir süreç değil artık. Özgürlükler kazanılmadan, onurlu bir yaşam kazanılmadan, eşit bir yaşam kazanılmadan, hükümetin bu isyanı durdurması mümkün değil. Nasıl ki Suriye halkı için özgürlük, adalet istiyorsanız, nasıl ki oradaki isyanın durmasının tek koşulu demokrasinin gelmesi diyorsanız, aynı şey Türkiye için de geçerlidir.”

TIKANAN KANALLARI AÇMAK

Demirtaş, mücadeleleriyle Türkiye 'de tıkanan kanalları açmaya çalıştıklarını da savunarak “ Türkiye 'de siyaset kanalları açıktır, demokratik kanallar açıktır' diye yaygara yapanlara sesleniyorum; gelin 2 gün BDP 'de çalışın. Bakın bakalım hangi kanallar açık” diye konuştu.

Toplantıya, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri ile KCK 'ya yönelik operasyonlarda tutuklandıktan sonra kısa süre önce tahliye edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi