Görüş Bildir

Demirtaş'ı serbest bırakın'

HDP'li Meral Danış Beştaş, 'Demirtaş’ı mahkemelere çıkarmayın' denilen gizli belgelerle ilgili Adalet Bakanlığı'ndan yanıt beklediklerini belirtti.

Demirtaş'ı serbest bırakın'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Selahattin Demirtaş hakkında ceza talebinde bulunulması üzerine hükümete “Cesaretiniz varsa Demirtaş’ı serbest bırakın” diyerek meydan okudu. Beştaş, “Olası bir ceza karşısında Demirtaş aday olacak mı?” sorusuna ise “Adaylarımızı mahkemelerin kararlarına göre değil, halkın taleplerine göre belirliyoruz” yanıtı vermesi dikkat çekti.

Duruşma salonundan çıkan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partililerin yanına gelerek yargılamaya dair açıklamalarda bulundu.

‘DİRENİŞİMİZLE KAZANACAĞIZ’

Beştaş, "Savcılık savunmaları almadan duruşmada mütalaa verdi ve ceza istedi. Ama şunu unutmayın. Bizim Selahattin Demirtaş etrafında kenetlenmemizle 24 Haziran’a büyük bir güçle, kararlılıkla çalışarak hepsinin özgürlüğünü sağlayacağız. Halk sağlayacak, sandıklar sağlayacak. Bizler umudumuzla, cesaretimizle, direnişimizle kazanacağız” diye konuştu. "Burada karşılaştığımız bir mahkeme değildir. Aldıkları talimatı nasıl acil bir şekilde uygulamaya çalışırız diyen bir heyetle karşı karşıyaydık” diyen Beştaş, yargılamanın hukuki olmadığını, üstten alınan bir talimatla yapıldığını kaydetti. Beştaş, “Demirtaş ve Önder herhangi bir savunma yapmadıkları halde savunma yaptıkları kabul edildi. Bu, ‘size savunma yaptırmayacağız’ demektir. Savunma haktır. Arkadaşlarımızı yargı kararıyla değil, rehine tutuyorlar” dedi.

‘CESARETİNİZ VARSA DEMİRTAŞ’I BIRAKIN’

“Demirtaş’ı mahkemelere çıkarmayın” denilen gizli belgeleri daha önce ortaya çıkardıklarını dile getiren Beştaş, şunları söyledi: “Buna dair Adalet Bakanlığı hala açıklama yapmış değil. Önder ve Demirtaş, Newroz’da yaptıkları açıklamalardan yargılanıyor. Newroz Bayramı’nı kendi istedikleri gibi kullanırken, yapılan konuşmalar suç unsuru olarak görüldü. Üstelik çözüm sürecinde yapılan konuşmadan yargılanıyorlar.”

Beştaş, bu sözlerinin devamında ise “AKP iktidarı batacak. Batmadan kendini kurtaramayacak. Siyasete yargıyı alet etmeyin. Siyaset mahkemelerde yapılmaz alanlarda yapılır. Cesaretiniz varsa Demirtaş’ı serbest bırakın. Sandıklarda kim çıkacak göreceğiz o zaman. İçeride olduğu halde muhtemel adayımız o olacak. Bundan dolayı karşımızdaki güç korkuyor” ifadelerini kullandı.

‘MİLYONLARCA DEMİRTAŞ DIŞARIDA’

Yine savcının verdiği mütalaayı kendi iradesiyle vermediğini kaydeden Beştaş, Hitler tarihinde bile böyle bir örneğin olmadığını belirtti. Bahçeli, Ankara ve Beştepe’ye seslenen Beştaş, “Seçime bir nebze olsun adalet katmak istiyorsanız Demirtaş’ı derhal serbest bırakın. Cesaretiniz varsa bunu yapın. Diğer vekiller için de aynı şey geçerlidir. Rakibini rehin alan siyaset, siyaset değildir. Halkı teslim alacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bir Demirtaş içeride ama milyonlarca Demirtaş dışarıda, bu bayrağı yere düşürmeyeceğiz” dedi.

‘HALKA GÖRE ADAYIMIZI BELİRLİYORUZ’

Beştaş’a basın mensupları tarafından “Olası bir ceza karşısında Demirtaş aday olacak mı?” sorusu yöneltildi. Beştaş’ın yöneltilen bu soruya yanıtı ise, “Biz adaylarımızı mahkemelerin kararlarına göre belirlemiyoruz, halkın taleplerine göre belirliyoruz. Halkın büyük bir çoğunluğu da Demirtaş’tan yana. 4 Mayıs’ta hem Diyarbakır’ da hem de İstanbul’da açıklamamızı yapacağız” oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi