Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na şok YPG hatırlatması

Türkiye'deki canlı bomba eylemlerini kınayamayan Demirtaş, YPG'yi aklamanın peşine düştü. Kılıçdaroğlu'na da şok bir hatırlatma yaptı.

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na şok YPG hatırlatması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'tekçi' yaklaşımlara destek verdiği gerekçesiyle eleştirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA "İLKELİ OL" ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz yıl 'YPG kendi topraklarını savunan, dış saldırılara karşı kendi halkını koruyan bir örgüttür' dediğini belirten Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nu 'ilkesizlikle' suçladı.

"YPG TERÖR FAALİYETİNDE BULUNMADI DEDİ"

Selahattin Demirtaş ayrıca, PKK'nın Suriye kolu ve PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'nin terör faaliyetlerinde bulunmadığını iddia etti. Ancak Demirtaş'ın konuşma yaptığı salonda öldürülen PKK'lılar için saygı duruşunda bulunulması dikkat çekti.

"PKK SİLAH BIRAKMAZ ÇÜNKÜ IŞİD'LE SAVAŞIYOR"

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl katıldığı bir televizyon programında, çözüm sürecini yorumlarken PKK'nın silah bırakmasının mümkün olmadığını, çünkü örgütün DAEŞ'le savaştığını iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri büyük tepki çekmişti.

ANKARA BOMBACILARI YPG KAMPINDA EĞİTİLMİŞ

Öte yandan, Demirtaş'ın "terör eyleminde bulunmadı" dediği YPG'nin son aylarda özellikle canlı bomba eylemleriyle adının anılması dikkat çekiyor.  Ankara saldırılarındaki canlı bombaların Kobani'de YPG kamplarında eğitildiği ortaya çıkmıştı. Taktiksel olarak bu saldırıları PKK ya da YPG üstlenmemiş, örgütün bir başka kolu olan TAK üstlenmişti. Demirtaş ise bu saldırıları kınamamış, İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen, DAEŞ'in üstlendiği saldırıyı kınamakla yetinmişti.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİLER YAĞDIRDI

Tek millet, tek dil sloganının Hitler'e ait olduğunu belirten Demirtaş, "Başbakan'la ana muhalefet, mesele Kürtler olunca aynı suçun arkasında durabiliyorlarsa, gerçekten Türkiye'ye yazık olmuş demektir. Tek millet dendiğinde heyecan duyan Türkler, bu sloganın Hitler'e ait olduğunu biliyor mu?" dedi.

Zulme karşı direnişin meşru olduğunu söyleyen Demirtaş, "Sayın Kılıçdaroğlu ilkeli davranmak istiyorsanız devletten aldığınız, kulağınıza fısıldanan bilgilerle yetinmeyin Sur'a, Yüksekova'ya, Cizre'ye, gelin. Sorunları birlikte çözelim" diye konuştu.

PKK'YI DESTEKLEMEDİK İDDİASINDA BULUNDU

Her hafta öldürülen PKK'lıların taziyesine giden, onlar için taziye çadırı kuran, TBMM'de teröre karşı hazırlanan ortak bildiriye destek vermeyen Demirtaş "Biz ne terörü, ne teröristi, ne savaşı, ne savaş araçlarını, ne şiddeti hiçbir zaman desteklemedik. Nerede bir terör eylemi varsa karşısında durduk." iddiasında bulunması dikkat çekti.

Kongrede, DTK Eş Genel Başkanları Hatip Dicle ile Selma Irmak ise, "PYD ve PKK aynıdır" diyen Mesud Barzani'yi eleştirdi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler