Demokrasi için Pedalla Mardin

Mardin'de sosyal medya üzerinden tanışarak bir araya gelen bir grup çocuk, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle "Demokrasi için Pedalla Mardin" etkinliği düzenledi

Demokrasi için Pedalla Mardin

Mardin'de sosyal medya üzerinden tanışarak bir araya gelen bir grup çocuk, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle "Demokrasi için Pedalla Mardin" etkinliği gerçekleştirdi.

Sosyal medya üzerinden tanışarak bir araya gelen ve 10 ila 15 yaşlarındaki amatör bisiklet sürücüsü 100 kişilik grup, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle "Demokrasi için Pedalla Mardin" adlı etkinlik düzenledi.

 Valilik önünde bir araya gelen bisikletli grup, Vali Ozan Bulvarı, Diyarbakır Bulvarı, Mardin Devlet Hastanesi kavşağından dönerek başladıkları yere doğru pedal çevirdi.

 Onur Hakan (14), demokrasi nöbetlerinin ardından demokrasiye daha çok sahip çıkmak için böyle bir etkinlik düşündüklerini belirterek, Türkiye'nin daha güzel ve özgür olması için bisikletleriyle "pedallayacaklarını" söyledi.

Ali Özmen (14) de yakınları ve Mardinlilerin araçlarıyla demokrasi turu attıklarını gördüklerini anlatarak, "Biz de bunu bisikletlerimizle yapabileceğimizi düşündük. Bunun için sosyal medya üzerinden duyurumuzu yaparak bir grup kurduk. Demokrasi için pedal çevirdik." dedi

Demokrasi için bisiklet turuna amatör bisikletçilerin katıldığını dile getiren Özmen, gruptakilerin 10-15 yaş aralığında olduğunu belirtti.

Demokrasiye sahip çıkma adına farklı bir etkinlik düzenlemek için bir arada olduklarını anlatan Muhammed Güvenoğlu (15) ise şöyle konuştu:

"Ülkemizde yaşanan darbe girişiminde şehitlerimizin sayısı çoktu. Biz de bunu farklı bir tepki vermek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Bizler Türkiye'nin geleceğiyiz, ülkemizde darbeler istemiyoruz. Özgür bir ülkede tankların sokaklarda dolaşmadığı bir ülke istiyoruz. Buna karşı olarak bisiklet turunu düzenleme kararı aldık."

Kaynak: Diyarbakır Söz