Görüş Bildir

Demokrasi nöbeti 27. Gününde

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Elazığ'da vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Demokrasi nöbeti 27. Gününde

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini açtı.

"Reise selam, FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme bu halk seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atan gruptakiler, tekbir getirdi.

Etkinlikte, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi, daha sonra Elazığ Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı.

Vali Yardımcısı Taner Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain darbe girişimine karşı halkın anlamlı cevap verdiğini söyledi.

Darbe girişimine tepki için kentte milletin alanlardan ayrılmadığına dikkati çeken Bircan, "Diyarbakırlılar çok anlamlı bir duruş sergiledi. Yüce Türk bayrağını göklerde dalgalandırdılar. Darbe girişiminden beri her gün burada binlerce insanımız milli irade nöbetlerine katıldı." dedi.

Elazığ

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren Elazığ'daki vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Kalabalık burada çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Düzenlenen etkinlikte şair Sırrı Er tarafından şehitler için dua okunduktan sonra şiirlerini seslendirdi. Kum sanatçısı Tarkan Köylü ise gösteri sundu.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanları doldurduklarını söyledi.

Vatandaşların meydandaki ''demokrasi nöbeti'' devam ediyor.

Batman

Batman'ın Adalet Caddesi'nde vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti devam ediyor.

 Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz'dan itibaren alanda nöbet bekleyen vatandaşlara teşekkür etti. Türkiye'nin İslam dünyasının son kalesi olduğunu, Türkiye'nin düşmesi durumunda İslam coğrafyasının düşeceğini dile getiren Deniz, şunları kaydetti:

"Bu kaleyi düşürürseler gönül coğrafyamız düşecek, bu coğrafyayı düşürürseler alemi İslam düşecek onun için üzerimize geliyorlar, FETÖ'yü üzerimize salıyorlar ama bilmiyorlar ki bin yıldır bu coğrafyada birlikte yaşıyoruz. İstikbali ve geleceği için ölmeyi göze alan bir millet var."

Vali Deniz, FETÖ'nün başarısız olduğu için üstlendiği görevi terör örgütü PKK'ya devrettiğini aktararak, bütün terör örgütleri sona erene kadar mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

"Onun için onlar da emellerine ulaşamayacaklar." diyen Deniz, şunları kaydetti:

 15-20 gündür nöbeti PKK terör örgütüne devrettiler ama onlar da bilmeliler ki bu aziz millet hepsine dersini vereceğiz. Bir tek terör örgütü mensubu kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek. Cumhurbaşkanımızı hedef alıyorlar. Onun şahsında bu milleti sindireceklerini zannediyorlar, onun şahsında aziz vatan topraklarını alacaklarını zannediyorlar. Eğer başarılı olsalardı belki de bizi vatansız bırakacaklardı.

''Demokrasi nöbeti" Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirilen ilahiler eşliğinde devam etti. Vatandaşlar, "Feto gelecek hesap verecek", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Feto'ya idam", "Dik dur eğilme Batman seninler" sloganı attı ve sık sık tekbir getirdi.

Siirt

Siirt'te FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla valilik önünde demokrasi nöbetini sürdürdü, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde slogan attı.

Şehitler için yapılan duanın ardından programda Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu.

 Şefkat Derneği Başkanı Mehmet Emin Topçu, geçmişteki darbelerde hiç kimsenin sokağa çıkamadığı anları yaşadıklarını söyledi. 15 Temmuz'da halkın gücünün darbecileri bastırdığı için artık kimsenin darbeye cesaret edemeyeceğini ifade eden Topçu, "İnşallah ülkemiz daha güzel yerlere gelecektir." dedi.

- Mardin

Mardin'de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine yönelik protestosu devam ediyor.

Siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Suriyeli sığınmacıların da aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlardan Ali Yasin Kardak, 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbeti tuttuklarını söyledi.

Terör örgütü FETÖ liderine, Türkiye'ye getirlip halkın huzurunda darbe girşiminin hesabının sorulmasını istediklerini belirten Kardak, "Birliğimiz ve dirliğimiz için hainlerin cezalandırılması haktır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi