Dernek Başkanı tutuklandı!

Kan davası nedeniyle, kendisini 'kurye' olarak tanıtıp evinin önüne çağırdığı 72 yaşındaki Derviş Karataş’ı tabancayla öldürdükten sonra polise teslim olan Diyarbakırlı Mustafa A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Dernek Başkanı tutuklandı!

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, 22 yıl önce vurulan babasının katili olan 72 yaşındaki kişiyi öldüren Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa A. tutuklandı.

KURYE DİYE TANITTI

Bismil ilçesinde bir kamu kurumunda çalıştığı öğrenilen ve Bismil'de ikamet eden  Mustafa A., Üç gün önce Bursa'ya gidip geceyi Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bir otelde geçirdi. Önceki gün sabah saatlerinde taksiyle Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne giden Mustafa A., Derviş Karataş'ın Çarşı Mahallesi Huzur Sokak'taki evine giderek kendisini kargo taşıyan kurye elemanı olarak tanıttı. Evinin bahçesine çağırdığı Karataş'ın kimlik bilgilerini alıp emin olan Mustafa A., daha sonra tabancası ile yakın mesafeden 7 el ateş ederek, 6 çocuk babası Devriş Karataş'ı öldürdü.

CİNAYETİ İŞLEDİ

Şüpheli Mustafa A. polise teslim olurken, Derviş Karataş'ın cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

GÖRME ENGELLİ

Yüzde 80 görme engelli olduğu öğrenilen Mustafa A.'nın polise verdiği ilk ifadedesinde cinayetin kan davası nedeniyle işlediğini itiraf etti, Mustafa A. ifadesinde, "Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde babam 22 yıl önce öldürüldü. Ben o zaman çocuktum. Derviş Karataş'ı, bu cinayetin işlenmesinden sorumlu tutuğum için vurdum" dedi.

Polisteki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Mustafa A. 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan  tutuklanarak Bandırma Cezaevi’ne gönderildi.  Bu arada, Karataş'ın, cinayet zanlısı Mustafa A'nın üvey annesinin erkek kardeşi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz