Görüş Bildir

Destek yürüyüşü!

Mardin'in Savur ve Midyat ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Destek yürüyüşü!

Savur ilçe sakinleri, cuma namazının ardından Yeni Cami önünde toplandı. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, tekbir getirerek Bahri Yavuz Caddesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, "En büyük asker, bizim asker", "Vur vur inlesin, Afrin bizi dinlesin", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Bazı vatandaşlar ve esnaf da ev ve iş yerlerine astıkları Türk bayraklarıyla harekata destek verdi.

- "Mehmetçik'in yanındayız"

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Cemil Sevim, harekata verdikleri desteği göstermek istediklerini söyledi. "Savur'da Türk, Kürt, Arap, hep birlikte harekata destek çıkıyoruz. Askerlerimizi seviyor, onların yanında olmak istiyoruz." diyen Sevim, Afrin'e gitmeye hazır olduklarını belirtti.

Ramazan Harmantepe de ilçede yaşayan Türk, Kürt ve Arap, herkesin harekatı ve Mehmetçik'i sonuna kadar desteklediğini kaydetti. Harekatın başarıyla sonuçlanacağına inandıklarını dile getiren Harmantepe, "Onlara dua diyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun." dedi. Yürüyüşün ardından şehitler için dua edildi.

- Ev ve iş yerlerine Türk bayrakları asıldı

Esnaf Veysel Kavak da harekata destek verdiklerini, askerlerin yanında olduklarını söyledi. Cihan Adıgüzel, harekata desteklerini göstermek için iş yerlerine Türk bayrakları astıklarını belirtti.

Midyat'taki yürüyüş

Taşıdıkları Türk bayraklarıyla Midyat Belediyesince düzenlenen yürüyüşe katılmak için Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nın ardından dualar okudu. Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, destek verdikleri harekatın başarı ile sonuçlanması için dua ettiklerini söyledi. Baysal, harekatta şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dilediklerini belirtti. Grup daha sonra Midyat Askerlik Şubesine kadar yürüdü.

Belediye Başkan Yardımcısı Baysal, gönüllü askerlik için toplanan 2 bin dilekçeyi şubeye teslim etti. Yürüyüşe katılan Ramazan Yürüş, harekata desteklerinin tam olduğunu belirtti. Abdullah Yenigün, gerektiğinde askere destek olmak için harekata katılmaya hazır olduklarını aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi