Görüş Bildir

Destici: Hala vicdanlı savcılar, hakimler var

SİVAS'ta Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanlığı, 6 yıl önce Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için anma töreni düzenledi.

Destici: Hala vicdanlı savcılar, hakimler var

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kazayla ilgili davaya değinerek, "Bu ülkede hala vicdanlı, hala adalet sahibi insanların olduğuna inanıyorum. Hala bu duyguyu yaşayan savcıların ve hakimlerin olduğuna inanıyorum. Bu olayda elbet bir gün aydınlanacaktır. Ve onu aydınlatmayanlar bu dosyanın altında kalacaklardır" dedi.
25 Mart 2009'da seçim gezisinden dönerken bindikleri helikopterin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki dönemin BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya, gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe, ölümlerinin 6'ıncı yılında Sivas'ta anıldı. BBP Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP İl Başkanı Uğur Bulut, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve kazada ölenlerin yakınları katıldı. Helikopter kazasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda daha sonra Kuran-ı Kerim okundu. Ardından kazada hayatını kaybedenlerin görüntülerinden oluşan slayt gösterilerek dua edildi. Slayt gösterimi esnasında bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Daha sonra BBP Genel Başkanı Destici salondakilere hitap etti.

Destici, helikopter kazasıyla ilgili yürütülen davaya değinerek, "Bugün Türkiye'de adalet sisteminin sağlıklı olarak işlediğinden hangimiz söz edebiliriz. Her kesim için söylüyorum bunu, sadece bir kesim için söylemiyorum. Balyoz davaları, Ergenekon davaları, şu anda emniyetçelere karşı sürdürülen davalar, yolsuzluk soruşturmaları. Bugün baktığımızda Türkiye'nin en önemli problemlerinin başında adalet probleminin geldiğini biliyoruz. Maalesef böyle bir adalet sistemi içerisinde hak aramaya gayret ediyoruz. Ama Türk adalet sistemindeki bütün bu olumsuz sonuçlara rağmen biz soruşturma dosyamızın içerisine ne kadar şüphe varsa, şüpheyi bırakın ne kadar duyum varsa, hiç bir şeyi eksik bırakmadan dosyanın içine soktuk. Ben inanıyorumki, sizlerle beraber bu süreci sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede hala vicdanlı, hala adalet sahibi insanların olduğuna inanıyorum. Hala bu duyguyu yaşayan savcıların ve hakimlerin olduğuna inanıyorum. Gün gelecek ve Allah'ın izniyle bu olayda elbet bir gün aydınlanacaktır. Ve onu aydınlatmayanlar bu dosyanın altında kalacaklardır" dedi.
"DAVANIN ÜZERİNİ KAPATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"
Olayda kusuru, kastı olanların hukuk önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri cezayla karşılaşmalarını beklediklerini belirten Destici, "Bunun takipçisi olacağız. Türkiye'yi yönetenlere, adalet sisteminin başında olanlara, içinde olanlara sesleniyorum. Biz şehitlerimizin sürecinin aydınlatılmasını istiyoruz. Ve bu davanın üzerini kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü bu insanların arkasında milyonlarca dua var. Ben inanıyorumki o dualar bu işin aydınlatılmasında birinci derece rol oynayacak. Ama biz de bıkmadan, yorulmadan bundan sonrada bu süreci takip etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi