Görüş Bildir

Dezavantajlı başarılı çocukların bisiklet sevinci

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Hani Belediyesince, dezavantajlı başarılı çocuklar bisikletle ödüllendirildi.

Dezavantajlı başarılı çocukların bisiklet sevinci

Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı'nın ilçenin hak ettiği belediye hizmetlerini sunmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Yol, temizlik, alt ve üst yapıya yönelik rutin hizmetlerin yanı sıra sosyal projelerin de uygulandığı ilçede çocuk ve gençlere özel önem veriliyor.

Belediyenin hayata geçirdiği proje ile ilçedeki dezavantajlı başarılı 155 çocuğa bisiklet hediye edildi.

Bisikletlerin teslimi için Necip Fazıl Kısakürek Çok Amaçlı Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde tören yapıldı.

Çocuklar, törene katılan Belediye Başkan Vekili Yazıcı'yı ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.

Çocuklarla yakından ilgilenen Yazıcı onlarla sohbet etti.

Çocuklar, Yazıcı ile Türk bayrağı bulunan bisikletleri sürmenin mutluluğunu yaşadı.

- "Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tür projelerle buluşturmaya devam edeceğiz"

Belediye Başkan Vekili Yazıcı, ilçede sosyal ve kültürel projelerin devam ettiğini, bu projenin de Hani Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Proje ile ilçe merkezi ve kırsal mahallerde başarılı çocuklara bisikletlerini hediye etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tür projelerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Hiçbir projede gençlerimizi ve çocuklarımızı ayrı görmüyoruz. Her projemizin içinde onlar da var ve olmaya devam edecek. İnşa ettiğimiz kültür merkezi onlar için en önemli hizmetlerimizden biridir. Gençler, çocuklar, kadınlar ve dezavantajlı gruplarımızla bu tarz projelerimizi devam ettiriyoruz. İlerleyen günlerde nice güzel projeleri gençler, çocuklar ve kadınlarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz."

Çocuklardan Mücahit Taha Üçdağ, bisiklet almanın sevincini yaşadığını belirterek, bisikletiyle rahatça gezebileceğini söyledi.

Okulunun evlerine uzak olduğunu, artık bisikletle okula gideceğini belirten Üçdağ, bisiklete kavuşmasını sağlayan Yazıcı'ya teşekkür etti.

Hanife Dalçiçek de bisikletinin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, kendilerine bu heyecanını yaşatan yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi