Dicle'de terör operasyonu: 2 tutuklama

Diyarbakır'ın Dicle ve Hani karayolunun kesilmesi eylemini yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dicle'de terör operasyonu: 2 tutuklama

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Dicle-Hani Karayolu'nun kesilmesi olayı ile ilgili Dicle İlçesi'nde yapılan operasyonda 2 kişi tutuklandı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılanaçıklamada, İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü tarafından Dicle ilçesinde Dicle-Hani karayolunun kesilmesi olayında aktif rol aldıkları ve bir aracın yakılması olayı ile ilişkilerinin bulunduğu tespit edilen şüpheliler ile terör örgütüne üye olmak suçundan aranan kişilerin yakalanması amacıyla Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda olayın aydınlatılması amacıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar sonucunda; 19 Ağustos 2014 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçileri tarafından, Dicle-Hani karayolu üzerinde Karataş Tepe Mevkii yol kesme ve araç yakma olayları ile ilgili şüpheliler hakkında olayı aydınlatmaya yönelik delil, bilgi ve belgeler elde edilmiş ve Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 08 Aralık 2015 günü Dicle İlçesi'nde 3 ayrı adreste eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon neticesinde; 1 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet video kamera, 2 adet cep telefonu ve bu telefonlar üzerinde bulunan hafıza kartları, 2 adet harici veri depolama cihazı, 13 adet CD, 1 adet DVD-R, 2 adet yasaklı yayın, 4 adet örgütsel içerikli fotoğraf, 1 adet dijital fotoğraf makinesi ve hafıza kartı ele geçirilmiştir. İcra edilen operasyon ile ilgili olarak 3 şüpheli yakalanmış ve 2 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur."

Kaynak: DHA