Diyanet Ramazan İmsakiyesi 2017 Sahurda ne yenmeli Tok tutan besinler neler

11 ayın sultanı Ramazan Ayı nihayETinde geldi çattı.. Şimdilerde en çok merakla arana konu ise, ramazan imsakiyesi 2017 olmakta iken, Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan İmsakiyesi 2017 takvimini sundu.

Diyanet Ramazan İmsakiyesi 2017 Sahurda ne yenmeli Tok tutan besinler neler

11 ayın sultanı Ramazan Ayı nihayrinde geldi çattı. 11 ay boyunca müslüman alemi tarafından beklenen ve her dakikasının ibadetler geçtiği Ramaz ayı bilindiği üzere oru ayı olup, insanın nefsini müdafa ettiği ve terbiye verdiği aydır. şimdilerde en çok merakla arana konu ise, ramazan imsakiyesi 2017 olmakta iken, Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan İmsakiyesi 2017 takvimini sundu. Ülkenin batısından doğusuna kadar dakika dakika farkeden iftar ve sahur saatlerinin yanısıra, Diyarbakır, izmir, ankara, istanbul, konya.... Herkes yaşadığı il için iftar ve sahur saatleriyle birlikte ilk teravih namazı saatini de araştırmakta.

RAMAZAN İMSAKİYESİ 2017

Belirli bir saatte başlayan ve gün gün dakikalar ile farkeden imsakiye saatleri 2017 senesi için de belirlendi. bu sene müslüman alemi 17 saate yakın bir süre oruç tutacaklar. İnancı gereği bir kere olsun 'uzun' demeyen vatandaş için hazırladğımız Ramazan İmsakiyesi ve detayları haberimizde.  Bir ay süre ile birlikte Ramazan, iftar, sahur, imsakiye, teravih terimleri sürekli aranmaktayken işte 2017 diyanet imsakiyesi

Ramazan imsakiyesi için tıklayınız https://diyanet.gov.tr/tr/namazvakitleri

RAMAZAN BAŞLANGICI

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.

Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.

Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.

Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır.

Ramazan, Kur’an ayıdır, oruç ayıdır.

Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler.

Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder.

Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır.

Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın…

SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER

Sahur menüsüne tok tutan gıdaları eklediğinizde uzun süre oruç tutmanın zorluğunu biraz olsun atmış olacaksınız. Kızartma yerine haşlama ya da fırın usulü ile pişirilen yemekler sahurda sizi sağlıklı bir şekilde tok tutacaktır. Protein içeriği fazla olan gıdalar midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir. Bu sebeptn sahurda protein oranı yüksek yumurta, süt, yoğurt ve peynir gibi besinleri tercih edebilirsiniz. Fazla baharatlı ve tuzlu yiyecekleri ise sahurda tüketmemeye özen gösterin. Bu besinler gün içinde daha çok susamanıza neden olur. Ve son olarak sahurda bol bol su içmeye dikkat edin. Suyun yanı sıra ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü de gösteriyor. Bu yüzden sahurda süt içmek de faydalı olabilir. Kısacası ideal bir sahur için sofrada bulunması gereken yiyecek ve içecekler ve sahurda dikkat edilmesi gereken şeyler şöyle;

• Et grubu, süt grubu, sebze-meyve grubu ve tahıl grubu yiyeceklerden en az bir çeşit sofranızda bulundurun.

• Gece yiyip yatmayın, imsak vaktine yakın saatlerde kalkıp sahurunuzu yapın.

• Sahura kalkmadan kesinlikle oruç tutmayın.

• Sahuru abur-cuburlarla geçiştirmeyin.

• Yağlı yemekler, ağır tatlılar yerine kahvaltı türü yiyecekleri tercih edin.

Kaynak: Diyarbakır Söz