Diyanette görev değişiklikleri yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığında başkan yardımcılıkları ile bazı genel müdürlüklere vekaleten atamalar yapıldı.

Diyanette görev değişiklikleri yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılıkları ile bazı genel müdürlüklere vekaleten atamalar yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılıklarına Dış İlişkiler Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Argun ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı atandı.

Genel müdürlüklerde ise Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Kadir Dinç, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Haydar Bekiroğlu, Dış ilişkiler Genel Müdürlüğüne Erdal Atalay ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Dr. Burhan Erkuş atanan isimler oldu. Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına da Hasan Ali Yıldız getirildi.

Başkanlıkta gerçekleştirilen devir teslim törenlerine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, görevi devreden genel müdürlere yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, göreve yeni başlayanlara yeni görevlerinde başarılar diledi.

Bir vazifeye başlamanın aynı zamanda o görevle ilgili çalışmaların çıtasını daha yükseklere taşıma beklentisini birlikte getirdiğini belirten Erbaş, "Görevlerin bir başlangıcı ve bir sonu vardır. Önemli olan, görevleri hayırla tamamlayabilmektir. Bir vazifeye başlamak, başlanılan vazifenin çıtasını daha yükseklere taşıma beklentisini de birlikte getirir." dedi.

"BİR TEŞKİLATTA KARDEŞLİK VE MUHABBET VARSA BAŞARI GELİR"

Kardeşlik ve muhabbetin başarıyı da beraberinde getireceğine değinen Erbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bir teşkilatta kardeşlik ve muhabbet varsa başarı gelir. Bu unsurlar yoksa başarıya ulaşmak zorlaşır. Hepimize düşen, genel müdürümüzden daire başkanlarımıza çalışan her personele kadar bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Dünyada kalıcı olan güzelliktir, iyiliktir, sevgidir, muhabbettir."

"CEBİMİZDE HAZIR SADAKAMIZ TEBESSÜMÜMÜZ OLSUN"

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, çalışırken tebessümü elden bırakmamak gerektiğini dile getiren Erbaş, "Tebessüm etmek o kadar faydalıdır ki sabah iş yerinize geldiğiniz zaman hem size hem de çalışma arkadaşınıza moral motivasyon sağlar. Bu yüzden 'Kardeşine tebessümle bakman bir sadakadır.' buyuruyor Peygamber Efendimiz. Bizim cebimizde hazır sadakamız tebessümümüz olsun. Bütün kardeşlerimden bunu arzu ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz