Diyarbakır yeniden fuarlarla buluşuyor

Yaşanan olaylardan dolayı bir buçuk yıldır fuar yapılamayan Diyarbakır'da 18-22 Nisan tarihlerinde ilk fuar yapılacak.

Diyarbakır yeniden fuarlarla buluşuyor

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar fuarların gerek sosyal, gerekse ekonomik ilişkilerin gelişimi açısından önemli olduğunu belirterek, 1.5 yıl aradan sonra Diyarbakır'da bir dizi "fuar etkinlikleri" organize edeceklerini açıkladı.

Sayar, DTSO olarak, fuar yapılamayan dönemde fuar organizasyonları ile alakalı konularda çalışmalarına devam ettiklerini, Kalkınma Bakanlığı'na sunulan ve İl Valisi Hüseyin Aksoy'un da destekleri ile onaylanan projeyle fuar alanını modern bir hale getirdiklerini söyledi.

FUARLAR BAŞLIYOR

Sayar, "Yeniden fuar düzenlemek için TÜYAP ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 18-22 Nisan tarihlerinde 'Diyarbakır Tarım ve Hayvancılık Fuarı''nı gerçekleştireceğiz. Diyarbakır'ın Tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyeli var. Bu konuda Ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesiyiz. Yapımı devam eden barajların faaliyete girmesi ve tarımsal sulama yatırımlarının da tamamlanmasıyla çok daha ileri duruma geleceğiz. Düzenleyeceğimiz fuarda firmalar tarım ve hayvancılık alanındaki en son gelişmeleri ve yenilikleri ziyaretçilere sunma fırsatı yakalayacaklar. Fuarda iş bağlantılarının yapılması için Irak başta olmak üzere çevre ülkelerden "iş heyetleri" davet edeceğiz. Ayrıca ülkemizde bulunan konuyla ilgili kurum ve kuruluşlardan ilgili heyetleri davet ederek, seminerler de düzenleyeceğiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz