Görüş Bildir

Diyarbakır’da 1 milyon kitap okuyucuyla buluştu

Merkez Yenişehir İlçe Belediyesince, “Değerler Eğitimi” projesi çerçevesinde, 1 milyon kitap ile “Kitap Günleri” etkinliği yapıldı.

Diyarbakır’da 1 milyon kitap okuyucuyla buluştu

Yenişehir Belediyesi tarafından “Değerler Eğitimi” projesi çerçevesinde, 1 milyon kitabın okuyucu ile buluşacağı “Kitap Günleri” etkinliği açılış töreni yapıldı. Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan törene AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Nihat Hatipoğlu, kurum müdürleri, aileler ve çocuklar katıldı.

130 YAYIN EVİ BİRLİKTE

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, çocukların ve gençler için projelerin devam edeceğini belirtti. 130 yayınevinin katıldığı bir fuarın açılışını yapacakların kaydeden Kartal, “1 milyonun üzerinde kitabın halkımızın beğenisine sunulacağı kitap fuarımızı açacağız. Kitap fuarları özellikle öğrencilerimiz, gençlerimiz çok önemli. Bir ilin gelişmişliği açısından çok önemli. Bu kitap fuarlarını da bu amaçla değerlendirmek için belediyemiz her platformda bu işleri Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte destekliyoruz. Tabi ülkemizde kitap okuma oranı on binde birler civarında. Kişi başına yıllık 8 kitap düşüyor. İnşallah bu oranı gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler seviyesi üzerine çıkarmak en büyük hedefimiz olmalıdır. Çünkü bizim ülkemizdeki bilim ve teknolojik gelişmenin en büyük kaynağı insanların kitap okuma alışkanlıklarının arttırılması olacaktır” dedi.

AZİZ VE MUAZZEZ ŞEHİR

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Diyarbakır medeniyet merkezi kimliğiyle, ilimin, irfanın, edebin, dinin ve imanın merkezi kimliğiyle her dönem okuyan, okutan, yazan, düşüne bir şehir olmuştur. Bu aziz ve muazzez şehrin özüne dönemsi adına yapılan bu çalışmalarda Diyarbakır’ın güzelliğini 7’sinden 77’ye bütün insanımızın bu noktadaki sevgisini ve ilgisini ortaya koymuştur. Bu çalışmalar devam edecek. Bu doğrultuda en büyük hedefimiz, amacımız bugün burada bu salonda coşkularına tanık olduğumuz gençlerimiz ve öğrencilerimiz. Hepinizi seviyor, hepinizi bu doğrultuda Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Yenişehir Belediyesi tarafından oluşturulan koronun gençlik marşını okumasının ardından İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, salondakilerle birlikte dua etti. Daha sonra etkinliğin açılış kurdelesi kesildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi