Diyarbakır'da nevruz pankart ve afişlerine DTK ayarı

DİYARBAKIR'da, bugün yapılacak nevruz kutlamaları için kentin birçok noktasına asılan pankart ve afişin altında yer alan DTK logosu, Valilik tarafından kabul görmedi. Tertip komitesi, bunun üzerine DTK, DBP ve HDP logolarının bulunduğu kısımı şefaf bant ile kapattı.

Diyarbakır'da nevruz pankart ve afişlerine DTK ayarı

Merkez Bağlar İlçesi'nde Nevruz Parkı'nda yarın yapılacak kutlamaları için Diyarbakır Valiliği'nden izin alan tertip komitesi, kentin bir çok yerine asmak için pankart ve afiş hazırladı. Üzerinde, 'Newroz Piroz be, Amed Newroz'una tüm halkımız davetlidir. 21 Mart 2017. Newroz Parkı' yazılan pankart ve afişlerin altına tertip komitesinin karşısına DTK, DBP ve HDP'nin logoları yerleştirildi.

RESMİ SIFATI YOK

Valilik DTK'nın resmi bir sıfatı bulunmadığını bildirerek bunu kabul etmedi ve silinmesini istedi.  Bunun üzerine yeni bir formül bulundu. Önceden hazırlanan yüzlerce afiş ve pankartın üzerindeki DTK'nın yanı sıra, DBP ve HDP logolarının da üzeri şefaf bir bant ile kapatıldı. Bulunan formül ile söz konusu pankart ve afişlerin toplatılması önlenmiş olundu.

YABANCI GAZETECİLER

Nevruz’u takip etmek için yerli ve yabancı 367 gazeteci akredite yaptı. Bask, Katalonya, İtalya, Norveç, Fransa, İskoçya, İsviçre, Kolombiya ve Almanya’dan çok sayıda aktivist de kente geldi.

YABANCI HEYETLER GÜNLER ÖNCESİNDEN KENTTE

Nevruz’a katılmak için yerli ve yabancı çok sayıda kişinin Diyarbakır’a geldiğini söyleyen DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Tunç, “Bask, Katalonya özerk bölgesi, İtalya, Fransa, İskoçya, İsviçre, Norveç, Kolombiya ve Almanya’dan sol, sosyalist, Kürt dostluk ve dayanışma inisiyatifinden, gençlik ve kadın örgütlerinden çok sayıda aktivist günler öncesinden Diyarbakır’a geldi. Özellikle Sur ilçesini ziyaret ettiler. Yıkılan alanları giremedikleri için halkla ve esnafla görüştüler” iddiasında bulundu.

20 TON ODUNLA ATEŞİ YAKILACAK

Sahne ve protokol için ayrılan bölgelerin yapım çalışmaları tamamlanırken, alan etrafına çok sayıda seyyar baz istasyonu kuruldu. Nevruz alanına girişler 5 ayrı kapıdan sağlanacak. Güvenliği ise 2 bin görevli alacak. Nevruz ateşi için 20 ton odun alana getirildi. Nevruz’a katılanların su ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için stantlar kuruldu. Alandaki temizlik çalışmaları sona ererken, çevrede erkek ve kadınlar için de 130 seyyar lavabo yerleştirildi.

HALK DAVET EDİLDİ

HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp, HDP ve DBP il eşbaşkanları, il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık grup buradan başlayarak Sur ilçesinde halkı ve esnaflarına bildirileri dağıtarak Nevruz'a katılım çağrısında bulundu.  Bu esnada Nevruz bildirileri ile beraber "Hayır" bildirileri dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz