Görüş Bildir

Diyarbakır'dan Halep'e insani yardım

Diyarbakır'da, Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) üyelerince, Halep'e ihtiyaç malzemeleri gönderdi.

Diyarbakır'dan Halep'e insani yardım

Merkez Bağlar ilçesindeki Gıda Toptancıları Sitesi'nde bir araya gelen SİDER üyeleri, topladıkları iki günlük malzemeyi Hayrat İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Suriye'nin Halep kentine ulaştırmak üzere gönderdi.

SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, giyim ve çocuk bezlerinden oluşan yardımı bugün, yarın ve ertesi gün ise un ve gıda yardımını Halep'e göndereceklerini söyledi.

HALEP'E İNSANİ YARDIM

Bu yardımı, insanlık vazifelerini yerine getirmek amacıyla yaptıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yarın bizim onlar gibi hatta onlardan daha kötü bir durumda olmayacağımız ne malum? Bugün yine onların sığınacağı bir Türkiye var. Bizim gidecek başka hiçbir ülkemiz yok. Belki de bu Müslüman kardeşlerimizin duasıyla bizim ülkemiz daha fazla muvaffak olacaktır. SİDER ailesi olarak bu yardımlarla onlara destek olacağız."

Halep'te yaşanan insanlık dramını yüreğinde hissettiğini ifade eden Yılmaz, sohbet ettiği bir Suriyelinin "Keşke bir başbakanımız, bir liderimiz olsa da muhalefet etsek. Muhalefet edecek bir liderimiz dahi yok." dediğini belirtti.

İSLAM ÜMMETİNİN UMUDU

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm İslam ümmetinin umudu olduğunu sözlerine ekledi.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Ramazan Dere ise yardımlarının devam edeceğini ifade ederek, "Ne mutlu bizlere ki böyle bir ülkede yaşıyoruz. Tüm dünyaya kol kanat geren bir liderimiz var. Bizi Suriyelilerin durumuna düşürmek isteyenlere Allah fırsat vermesin." şeklinde konuştu.

Burada toplanan yardım malzemeleri kamyonete konarak, Halep'e gidecek tıra yüklenmek üzere gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi