Görüş Bildir

Diyarbakırlı öğrencilerden Mehmetçik için klip!

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Arabük köyünde okuyan öğrenciler, terörle mücadele eden Mehmetçik'e moral ve destek vermek amacıyla klip çekti.

Diyarbakırlı öğrencilerden Mehmetçik için klip!

Çermik ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Arabük köyündeki Arabük Ortaokulu'ndan öğretmen ve öğrenciler, vatan savunmasını sürdüren askerlere moral vermek için "Kardelen Kokan Mektuplar" adlı projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında öğrenciler, asker üniforması giyerek TRT Stüdyosu'nda koro halinde "Yiğidim Aslanım" ve "Sana Sıkılan Kurşunlar Ciğerime Saplanır" adlı türküleri seslendirdi.

Hazırlanan klibin yer aldığı CD'ler ve öğrencilerin Mehmetçik'e yazdığı mektuplar, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Işıklı Karakolu'na gönderildi.

- "Askerimize ne yapsak azdır"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, Arabük Ortaokulu'nda sınırda görev yapan askerlere destek verilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini, seslendirdikleri şarkılar ve yazdıkları mektuplarla ifade ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin koro oluşturduğunu ve 2 ay süren çalışma sonucu askerler için çeşitli parçaların seslendirildiğini ifade eden Bozdoğan, "Kaymakamlığın desteğiyle öğrencilere Mehmetçik kıyafetleri alındı. TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ile görüşülerek koronun, türküleri stüdyo ortamında seslendirmesi sağlandı. Klip CD'ye aktarıldı." dedi.

Bozdoğan, öğrencilerin ayrıca duygu ve düşüncelerini ifade eden 87 mektup da yazdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Amacımız zor koşullarda görev yapan askerlerimize bu dönemde moral vermek. Askerimize ne yapsak azdır. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında terör örgütlerine karşı mücadele eden Mehmetçik'e moral vermek istedik. En uzak köy okulumuzdaki öğrencilerde farkındalık oluşturmak istedik. Bu vatan toprağını koruyan insanlar sayesinde biz huzurlu bir şekilde uyuyabiliyoruz. Huzurlu bir şekilde çalışabiliyorsak, bu onların eseridir."

- "Askerlerimizin yüreklerini ısıtmak istedik"

Okulda rehber öğretmen Yekta Çelik de koroda 18 öğrencinin yer aldığını belirtti.

"Amacımız sınırda zor şartlarda görev yapan askerimize bir nebze de olsa umut olmak." diyen Çelik, öğrencilerin büyük istek ve sevgiyle bu projede yer aldığını aktardı.

Çelik, "Öğrencilerimizin yüreklerindeki sevgi umarım kışın açan kardelen gibi askerlerimizin de yüreklerini ısıtır." dedi.

- "Biz ne sevdalar gördük hiçbiri vatan sevgisi gibi değildi"

Öğrencilerden Kader Gül, askerler için yazdığı mektupta onlara destek olduklarını belirttiklerini aktardı.

Mektubunda, şiire de yer verdiğini anlatan Gül, askerler için türkü seslendirmenin de mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Fatma Korkmaz, yazdığı mektupta duygularını şöyle ifade etti:

"Ben bu vatanı canınızı feda edecek kadar sevdiğinizi biliyorum. Benim ağabeyim yok ama sizleri ağabey olarak kabul ettim. Okula gitmeyi size ve diğer arkadaşlarına borçluyum. Allah'a emanet olun."

8. sınıf öğrencisi Eylem Şen de kaleme aldığı mektupta şunları kaydetti:

"Sizinle gurur duyuyorum. Şu an okula gitmenin bile sizlerin sayesinde olduğunu biliyorum. Sizler ay yıldızlı bayrağımızı yükseklerde dalgalandırıyorsunuz. Sizlere saygı ve selamlarını iletiyorum. Biz ne sevdalar gördük hiçbiri vatan sevgisi gibi değildi."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi