Diyarbakır Adliyesi'ne bilirkişi alımı

Diyarbakır Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığınca alımı yapılan bilirkişi için şartlar açıklandı.

Diyarbakır Adliyesi'ne bilirkişi alımı

Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre tercüman listelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmenlik gereğince Adalet Komisyonu Başkanlığınca düzenlenecek bilirkişi listesinin oluşturulması için bilirkişi tespitine ihtiyaç duyurusu yapıldı.

Duyuruda, aralarında İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Osmanlıca, Arapça, Kürtçe ve Azerice dillerinin de bulunduğu 20 farklı dil ve lehçede bilirkişi uzmanlık alanı belirlendi.

ADLİYEYE BİLİRKİŞİ ALINIYOR

Başvuru şartlarına ilişkin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, en az ilkokul mezunu olmak, herhangi bir suçtan yargılanmamış olmak, disiplin yönünden meslekten yada memuriyetten çıkartılmamış olmak ile komisyonun bağlı bulunduğu il ve ilçesinde bulunmak şartı aranıyor.

Bilirkişi yapmak için listeye kaydolmak isteyenlerin 13-31 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığına başvuru yapmaları gerektiği ve başvurların komisyon tarafından 27 Kasım'a kadar değerlendirileceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz