Görüş Bildir

Diyarbakır ekonomide güçlenmeli!

Çalık "Biz Diyarbakır'ı teröre teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bunun yanı sıra Diyarbakır'ı ekonomik olarak da güçlendirmemiz gerek ve şart"

Diyarbakır ekonomide güçlenmeli!

Kentteki temaslarını önceki gün yoğun bir şekilde sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kayapınar Belediyesine ait kültür merkezinde "Kadınlar soruyor" adlı etkinlikle Diyarbakırlı kadınlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Çalık, etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların programa ilgisinden dolayı memnun olduğunu söyleyerek, "Tüm kadınlarımız Diyarbakır adına karar vermiş vaziyette. Eğer kadınlar karar verdiyse konu kapanmıştır. Tüm Türkiye için söylüyorum, Diyarbakır özelinde ayrıca söylüyorum, bu programa gelen bütün kardeşlerimizin kararının 16 Nisan'la alakalı net bir tavır olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadınların halk oylaması ile ilgili sorularını cevapladığını belirten Çalık, programda en önemli sorularından birinin istihdam ile ilgili olduğuna vurgu yaptı.

 Diyarbakır'da istihdamın arttırılabilmesi için PKK ile yapılan mücadelenin bundan sonra da aynı şekilde devam etmesi gerektiğini dile getiren Çalık, şunları belirtti:

"Biz Diyarbakır'ı teröre teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bunun yanı sıra Diyarbakır'ı ekonomik olarak da güçlendirmemiz gerek ve şart. Bunun içinde 23 ilde başlatmış olduğumuz Cazibe Merkezleri Projesi, yaklaşık 140 milyarlık yatırım, bu bölge insanını ekonomik, sosyal çok ciddi manada harekete geçirecek, güçlendirecek. Bugün organize sanayide fabrikaları ziyaret ettik. İstihdamın artmasının getirmiş olduğu memnuniyeti gördük."

Diyarbakır'ın sahabeler ve peygamberler şehri olduğunu anımsatan Çalık, kentin terörden tamamen temizlenmesinin ardından turizmin artmasının ve özel sektör yatırımlarının gelmesinin en önemli temennileri olduğunu aktardı.

Çalık, programın ardından 10 Aralık 2016'da İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Süleyman Sorgut'un ailesi ile yatağa bağımlı Esat Yüce'yi evinde ziyaret etti. Çalık, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u da makamında ziyaret etti.

Eğil ilçesinde halkla buluştu

Çalık, Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Kalkan köyünü ziyaret etti, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Öznur Çalık, köylülerden 16 Nisan'daki referandum için destek istedi. Çalık, köylülerin dile getirdikleri sorunların çözülmesi için gerekli girişimlerde bulacağını ifade etti.  Daha sonra Eğil Kadın Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlara hitap eden Çalık, Diyarbakır'ın turizm cenneti haline gelebilecek bir kent olduğunu söyledi.

AK Partinin 15 yıllık iktidarında tüm Türkiye'yi önemli yatırımlarla buluşturduğunu belirten Çalık, şöyle devam etti:

"Kürtçe konuşmak yasaktı. Yapmış olduğumuz demokratikleşme çalışmalarımızla Kürt'ün Kürt deme, Çerkez'in Çerkez deme, Alevi'nin Aleviyim deme özgürlüğüne vesile olduk. Vatandaşlarımızdan birisi bana 'biz barış istiyoruz' dedi. Ben de 'biz barışın ve kardeşliğin teminatıyız.' dedim. Biz Kürt vatandaşlarımızın yaşama koşullarını en iyi hale getirmenin teminatıyız. Bizden daha fazla barışı isteyen var mıdır? Benim Kürt evlatlarım ve Türk evlatlarım eşit şartlara sahip olmalı diye mücadele ettik. Organize sanayi bölgemizde bir fabrikayı ziyaret ettim. Muhteşem güzel bir fabrika yapılmış. Oradaki işçi gençlerimizle sohbet ettik, Türkiye'yi konuştuk. Yüreklerindeki endişeleri ve sorunları paylaştılar."

Yatırım önündeki engeller

Çalık, Diyarbakır'a yatırım gelmesi için öncelikle terörle güçlü bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Bölgedeki 23 ilde 140 milyar liralık yatırımı vatandaşlarla buluşturacaklarını ifade eden Çalık, şunları söyledi:

"Yatırımcılarımız gelip yatırımlarını yapacak. Gençlerimize istihdam sağlayacağız. Yatırımcıya 'gelin yatırımlarınızı yapın üretin, biz sizin ürettiklerinize alım garantisi verelim.' diyoruz. Diyarbakır'ın kalkınması ve layık olduğu yere yükselmesi için elimizden gelen her türlü ekonomik destek için teşvik veriyoruz. Organize sanayide 90'a yakın fabrika kapısına kilit vurmak üzere. Terör örgütlerinin yapmış olduğu saldırılar yüzünden endişe içindeler. Terör örgütlerini Diyarbakır'dan def edeceğiz. Gençlerimiz fabrikalarda işçi, müdür ve patron olacak. Bölge insanımızı yalnız bırakmıyoruz. Terör örgütünün eline bırakmadığımız gibi. Ekonomik olarak yapılması gereken bütün çalışmaları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz."

Dicle Barajı kıyısında

Daha sonra bölgedeki esnafı ve Dicle Barajı kıyısında bulunan restoranları ziyaret eden Çalık, vatandaşlardan 16 Nisan'da "Evet" demelerini istedi. Çalık, Elyesa ve Zülküf peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu ziyaret tepesine giderek burada dua etti. Çalık, burada Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen'den restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çalık'a, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ile İl Başkanı Muhammed Akar ve parti yetkilileri eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi