Görüş Bildir

Diyarbakır Newroz’una izin verildi

Diyarbakır’da 21 Mart’ta kutlanması planlanan Newroz için İl Valiliğinden izin çıktı.

Diyarbakır Newroz’una izin verildi

Newroz tertip komitesinin Diyarbakır Valiliği’ne Newroz Alan’ında yapılması planlanan kutlama için yaptığı izin başvurusu kabul edildi.

Daha önce kutlama hazırlıklarına başlanan Diyarbakır’daki Newroz için yüzlerce siyasi parti ve STK temsilcisine davetiye gönderilirken, Yaşar Kurt, Koma Pel, Grup Munzur, Koroya Jinên Amedê, Dengbêjên Botan ve Ferhat Mansuri’nin sahne alması bekleniyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla 33 ayrı merkezde yakılacak Newroz ateşi için gerçekleştirilecek etkinliklere kimi kentlerde izin verilmemesi üzerine programda değişikliğe gidildi. Newroz etkinlikleri programında yapılan değişiklikler şöyle:

PROGRAMLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Newroz ateşinin ilk olarak yakılacağı Nusaybin’de 17 Mart’ta kutlanacak. 18 Mart’ta İzmir, Kocaeli, Adana ve Malatya’da kutlanacak. Program kapsamında 19 Mart’ta Ankara, Konya, Kars, İstanbul, Antalya ve Mersin'de kutlamalar gerçekleştirilecek.

Birçok merkezde 20 Mart’ta kutlanması planlanan Newroz etkinlikleri, Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından izin verilmemesi üzerine 21 Mart tarihine ertelendi. Bu kapsamda 21 Mart günü final olarak Diyarbakır ve Van başta olmak üzere Antep, Bingöl, Urfa, Adıyaman, Kızıltepe, Dersim, Karakoçan, Bitlis, Siirt, Batman, Doğubeyazıt, Bursa, Ağrı, Manisa, Iğdır, Hatay, Hakkari, Cizre, Yüksekova ve Muş’ta Newroz ateşi tutuşturulacak.

21 Mart etkinlikleri kapsamında Diyarbakır ilçelerinde ise 17 Mart’ta Bismil ilçesinde, 18 Mart’ta yasak ve yıkımın en ağır yaşandığı Sur ilçesi başta olmak üzere Ergani, Çınar ve Kulp’ta etkinlikler gerçekleştirilecek. 19 Mart’ta ise Bağlar ilçesinde Newroz ateşi yakılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi