Diyarbakır'a Eker Dönüşü

Bir önceki seçimde İstanbul'dan milletvekili seçilen ve hükümette en çok kabinede yer alan isim olarak bilinen Mehdi Eker, Diyarbakır'a liste başı dönüş yaparken, Galip Ensarioğlu liste dışı kaldı. Bal yerini korurken, eski Vekil Eronat listeye girdi.

Diyarbakır'a Eker Dönüşü

AK Parti, milletvekili adaylarını YSK'ya sundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet, 600 kişiden oluşan milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti.

İŞTE DİYARBAKIR LİSTESİ

Listede en çok merak edilen iller arasında yer alan Diyarbakır'ın AK Parti listesinde de sürprizler yaşandı. Bir önceki seçimde İstanbul'dan seçilen ve kabinede en çok görev yapan isimler arasında yer alan AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, liste başı Diyarbakır'a geri döndü.

SÜRPRİZ ÜZERİNE SÜRPRİZ

Eker'in adaylığı Diyarbakır açısından sürpriz olarak değerlerdirilirken, İki dönem AK Parti'de yer alan Mehmet Galip Ensarioğlu ise listeye giremedi.

Buarada listeye gireceğine kesin gözüyle bakılan Ulu Cami Emekli İmamı Mehmet Said Yaz'da listeye giremeyen isimlerin başında yer aldı.

LİSTELERİN DAĞILIMI

Liste'nin genel profiline bakıldığında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden üç isim bulunurken, Ergani, Hani, Eğil, Çermik, Dicle ve Kulp ilçelerinden temsil eden isim olmazken, her seçimde Bingöl ve Zaza kökenli, isim ve aday yer alırken, bu kez yer verilmemesi dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz