Görüş Bildir

Diyarbakır'da Arakan fotoğraf sergisi

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfınca kentte Arakan'daki zulmü ortaya koyan resimler sergilendi.

Diyarbakır'da Arakan fotoğraf sergisi

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Diyarbakır'da Arakan’da yaşanan zulmü gösteren fotoğrafların yer aldığı sergi açtı.

Sur ilçesinde oluşturulan resim sergisini ziyaret eden Diyarbakırlılar, Arakanlı Müslümanlar için yardım bağışında bulundu.

Yetimler Vakfı Sur ilçesi Temsilcisi Ali Taş, Arakanlı Müslümanlara yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Resimlerde Arakan'daki zulmün ve vahşetin görülmesi için sergiyi açtıklarını dile getiren Taş, şunları belirtti:

ARAKAN'DAKİ ZULMÜN RESİMLERİ

"Arakan'daki Müslümanlar çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor. Bu konuya eğilip yardım etmemiz lazım. Gördüğümüz kadarıyla halkın duyarlılığı üst seviyededir. Milletimiz Müslüman olduğu için bu konulara duyarlıdırlar. Kimi parasıyla kimi de duayla yardım ediyor."

Bağışta bulunan Hatice Yağan, Arakanlılara bu eziyeti yapanların bir gün mutlaka cezalarını çekeceğini ifade ederek, "Türkiye'den Arakan Müslümanlarına yardım götürüldüğünü gördüğümde mutlu oluyorum. Görmediğimiz ve duymadığımız olayların farkında değiliz. Bu fotoğrafların daha çok yerde yayınlanması gerekiyor." dedi.

Mehmet Asena da Arakanlı Müslümanlara yardım eden kuruluşların önemine değinerek, "Madem Müslümanlar kardeştir o zaman onların acısını da paylaşmamız lazım. Dünyanın her yerinde böylesi kampanyaların olması güzel olur." ifadesini  kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi