Görüş Bildir

Diyarbakır’da bin 19 kişi hakkında idari soruşturma

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında emniyet, askeri, eğitim, adliye ve infaz kurumlarının da aralarında bulunduğu birçok kurumda görev yapan bin 19 kişi hakkında idari işlem başlatıldığı bildirildi.

Diyarbakır’da bin 19 kişi hakkında idari soruşturma

Valilikten yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine yuvalanmış FETÖ mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları ve halkın iradesine sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, bu yapıya karşı adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da bu kapsamda başlatılan idari çalışmalar sonucunda, emniyetten 389, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 303, Adliye ve İnfaz Kurumu'ndan 69, Dicle Üniversitesi'nden 58, askeri kurumlardan 41, TRT Diyarbakır Müdürlüğü'nden 24, İl Sağlık Müdürlüğü-Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden 24, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden 15, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 14, Vergi Dairesi Başkanlığı'nden 11, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden 10, İl Müftülüğü'nden 9, TCDD Gar Müdürlüğü'nden 9, Türk Telekom Anonim Şirketi Doğu 2. Bölge Müdürlüğü'nden 7, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nden 6, TEİAŞ İletim Şebekeleri İşletme ve Bakım Müdürlüğü'nden 5, MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü'nden 3, Tarım ve Kırsal Alanı Kalkındırmayı Destekleme Kurumu'ndan 3, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden 3 ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nden 2 kişi hakkında idari işlem başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü, TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, EÜAŞ Dicle ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Tasfiye İşletme Müdürlüğü, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme 8. Bölge Müdürlüğü, Dernekler Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü olmak üzere toplam 14 kişi hakkında da idari işlem yapıldığı aktarıldı.

İdari işlemleri başlatılan personeller hakkında yapılacak tahkikatların sonucuna göre işlemlerin devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi