Diyarbakır'da FETÖ baskını!

REFERANDUM sonrası Diyarbakır'da FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik şok operasyon yapıldı. Aralarında, SGK İl müdür Yardımcısı, Öğretmen, İşadamı ve Mühasebecinin bulunduğu 27 kişiden, 23'ü yakalandı.

Diyarbakır'da FETÖ baskını!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Diyarbakır il yapılanması içerisinde bulunan ve örgütün yöneticileriyle temasları oldukları değerlendirilen, 23 kişi gözaltına alındı.

REFERANDUM SONRASI

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar ekipleri, il yapılanması içinde bulunan ve terör örgütü yöneticileriyle irtibatlı oldukları değerlendirilen kişilere yönelik, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine dün sabah eş zamanlı operasyon düzenledi.

GÖZALTINA ALINANLAR

İşyeri, ikametgah ve görevli oldukları yerlere yönelik yapılan operasyonda Diyarbakır C. Savcılığınca haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında, Diyarbakır İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Yardımcısı H.Y, Çınar İlçe Müdürlüğünden Müdür T. A, Kayapınar, Bağlar, Ergani, Yenişehir, Sur ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmen ve okul müdürlerinin yansıra, Esnaf ve İşçi ile Muhasebecinin bulunduğu, 27 zanlıdan 23'ü gözaltına alındı.

FİRARDA BULUNANLAR

Şahısların ev ve işlerlerinde yapılan aramalarda bazı dökümanların ele geçirildiği öğrenilirken, firarda bulunan 4 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor. İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen 23 kişinin sorgulanmasına burada başlanılacağı bildirildi.

SİİRT VE MARDİN'DE

Diyarbakır'ın yansıra dün Siirt ve Mardin'de de FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar yaıldı.

İçişleri Bakanlığınca FETÖ soruşturması kapmasında görevden uzaklaştırılan Vali Yardımcısı Mustafa Mendeş, gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, Mendeş'in makamında, evinde ve arabasında arama yapıyor. Mendeş'in de emniyetteki işlemleri sürüyor.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DE

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında bugün sabah erken saatlerde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda Sağlık İl Müdürü Serkan Aslan ve bir sağlık personeli olmak üzere 2 kişi, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi, sorgulanmak üzere Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz