Görüş Bildir

Diyarbakır'da ulaşıma zam geldi.

Minibüs ve özel halk otobüslerinde taşıma ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapıldı. Şehiriçi ulaşım 1.5 liradan 2 liraya yükseltildi.

Diyarbakır'da ulaşıma zam geldi.

Şehiriçi toplu taşımada faaliyet gösteren minibüsü ve özel halk otobüslerinde 1 lira 25 kuruş olan öğrenci fiyatı 1 lira 50 kuruşa, 1 lira 50 kuruş olan indirimsiz tam fiyatı ise 2 lira oldu. Belediyeye ait yolcu otobüslerindeki taşıma ücreti fiyatı değişmedi.

Zam'a gelen tepkiler üzerine konuşan Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkçılarbaşı Minibüs Kooperatifleri Başkanı Kasım Çapar, 9 yıldır ulaşıma zam yapmadıklarını, bu zammın kaçınılmaz olduğunu iddia etti.

Diyarbakır’da yolcu minibüsü ve özel halk otobüsleri, taşıma ücretlerinde zam yaptı.

Diyarbakır’da, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve özel halk otobüsü ücretlerine zam yapıldı. Buna göre, yolcu minibüsü ve özel halk otobüslerinde 1 lira 25 kuruş olan öğrenci fiyatı 1 lira 50 kuruşa, 1 lira 50 kuruş olan indirimsiz tam fiyatı ise 2 lira oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı yolcu otobüslerinde zam yapılmadığı öğrenildi.

9 YILDIR ZAM YAPMAMIŞTIK

Zam'a yönelik gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Diyarbakır Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkçılarbaşı Minibüs Kooperatifleri Başkanı Kasım Çapar, 9 yıldır ulaşıma zam yapmadıklarını, bu zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Çapar, “Mazot 2 lira 35 kuruşken biz eski fiyata göre çalışıyorduk. Şimdi mazotun fiyatı 5 lira 80 kuruşu geçti. Bu mecburi bir zamdı. Zam yapılmasaydı, biz çalışamaz duruma gelecektik. Ne arabanın ne şoförlerin sigortasını ödeyebilecek durumumuz kalmamıştı. Bu zammı biz mecburi olarak yaptık. Bugün öğlen saatlerinde zammı uyguladık. Çevre illerimizde en ucuz çalışan Diyarbakır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi