Görüş Bildir

Diyarbakır'dan Yükselen Destek

Diyarbakır'daki Suriyeli aileler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vererek, bölgenin terör örgütlerinden arındırılmasını diledi.

Diyarbakır'dan Yükselen Destek

Ailesiyle 5 yıl önce Diyarbakır'a yerleşen elektrik elektronik mühendisi Muhammed Çerçenazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütlerinin baskısından dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Terör örgütlerini, ABD gibi büyük devletlerin yönettiğini vurgulayan Çerçenazi, "Bütün terör örgütleri aynı. ABD, Suriye'yi, toprak bütünlüğünü gözetmeden zayıflatmaya çalışıyor, ülkeyi parçalamaya yönelik terör gruplarını destekliyor. ABD, belli grupları destekleyerek birbirleriyle çatıştırıyor. Bu bölgede Müslümanlar arasına nifak sokuyor." dedi.

Hangi gruptan olursa olsun, ne kadar silah elde ederse etsin, teröristlerin her zaman korkak ve zayıf olduklarını kaydeden Çerçenazi, "Onlar Afrin'de yaşayan Kürtleri ve diğerlerini kalkan olarak kullanıyorlar. Terör örgütleri YPG/PKK'nın bir inancı yoktur. Bir fikre sahip değiller. İnsanları kullanarak insanların ölmesini istiyorlar. Bir inanca sahip olan biri insanı öldürmez. Bunlar hak yolunda değiller." diye konuştu.

"HERKES DÖNMEYİ İSTİYOR"

Zeytin Dalı Harekatı'nda yer alan askerler için dua ettiklerini dile getiren Çerçenazi, şunları söyledi:

"YPG/PKK'lı teröristler evleri yıktı, dükkanları ateşe verdi. Dükkanların içindeki eşyaları çalıyorlar. İnsanları korkutuyorlar, öldürüyorlar. Bölgeye tekrar huzur gelmesi için Türkiye'nin başlattığı bu operasyonu destekliyoruz."

Türkiye'nin Afrin'de başarılı olması için dua ettiklerini ifade eden Çerçenazi, "Harekat başarılı olursa ki olur, teröristler Suriye'den çıkarsa, biz Suriyeli sığınmacılar, hangi ülkede olursak olalım ülkemize döneriz. Herkes dönmeyi istiyor. Oradaki teröristlerden kurtulmak için dua ediyoruz." dedi.

Cihad Ahmed Hüseyin de Suriye'de savaşın bitmesini istediklerini belirterek, "İnşallah, Türkiye'nin başlattığı bu operasyonla Afrin'e huzur gelir. Orada güvenlik sağlanırsa Suriyeli mülteciler hayırlı bir şekilde tekrar topraklarına döner." diye konuştu.

Hazal Ahmet Hüseyin ise Suriyelilere kapılarını açtığı için Türkiye'ye minnettar olduklarını dile getirdi. Hüseyin, "Allah razı olsun. İnşallah Türkiye Afrin'e huzuru getirir. Orada güvenliği sağlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi