Doğubayazıt'ta 14 'canlı kalkan' tahliye edildi

Ağrı Dağı'nın geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesinden sonra operasyonları durdurmak için yasaklı bölgeye girerek 'canlı kalkan' olan 19 kişiden 14'ü mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Doğubayazıt'ta 14 'canlı kalkan' tahliye edildi

Doğubayazıt ilçesinde geçen 12 Eylül günü geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Ağrı Dağı'na gitmek isteyen aralarında Doğubayazıt Belediye Eş Başkanı Rohat Özbay'ın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilenlerden Rohat Özbay ile birlikte 6 kişi serbest bırakılırken, 19 kişi ise 'örgüt üyeliği' ve 'örgüte yardım etmek' suçlarından tutuklanarak Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Dün Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada HDP İlçe Başkanı Nuri Çelik, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Koç, belediye meclis üyeleri Mehmet Koç, Sebih Tunç, Ali Oruç'un da aralarında olduğu 14 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme diğer 5 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz