Doğu'ya 13 Nisan karı

Ağrı, Muş ve Kars bugüne kar yağışı ile girdi.

Doğu'ya 13 Nisan karı

Batı'da baharın yaşandığı bugünlerde Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanlar güne karla uyandı. Yeşil örtü ile kaplanan Muş Ovası ile birlikte Ağrı ve Kars yağan karla beyaza büründü. Kars veMuş'ta 2, Ağrı kent merkezinde 8 santim olan kar kılınlığı yüksek kesimlerde 30 santime kadar ulaştı. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıkları da azaldı. Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Ağrı'da gece, ısı sıfırın altına düştü. Olumsuz hava koşullarının önümüzdeki Çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Karla birlikte soğuk havanın geldiğini söyleyen vatandaşlar, meyve ağaçlarının zarar görmesinden endişe ediyor. Karşılaştığı manzara karşısında şaşıran Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencisi Yakup Caylan, "Sabah saatlerinde okula gitmek için dışarı çıktığımda bu manzara ile karşılaştım ve çok şaşırdım. Bugün 13 Nisan ve Ağrı’da hala kar yağışı var" dedi.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Erzurum, Erzincan, Kars, Muş ile Ağrı'da kar yağışlarının devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, kar yağış olan illerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derecelik azalma olacağını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz