Görüş Bildir

Dosyada tek şüpheli yok!

Diyarbakır Barosu’nun Tahir Elçi için başlattığı adalet eylemi 122'nci haftasında.

Dosyada tek şüpheli yok!

DİYARBAKIR-Diyarbakır Barosu, 25 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi için adalet arayışını sürüyor.  Diyarbakır Barosu, her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde adalet talebi ile yaptıkları eylemin 122’ncisini gerçekleştirdi. Bu haftaki basın açıklamasını Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Muhsin Batı okudu.

“POLİSLER ŞÜPHELİ SIFATI İLE İFADE VERMELİ”

Diyarbakır Barosu olarak her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde adaleti haykırdıklarını ifade eden Batı, çağrılarına şu ana kadar olumlu cevap verilmediğini söyledi. Dosyada henüz bir şüphelinin olmadığını ifade eden Batı, “Dosyada şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış herhangi biri yok. Ancak bir ceza soruşturmasında silah kullanan herkes bildiğimiz gibi şüphelidir. Avukat olarak takip ettiğimiz dosyalarda ve ceza hukuku pratiğinde bildiğimiz gibi bir olayda silah kullanan herkes şüphelidir. O gün, olay günü sokakta silah kullanan tüm polisler bizce şüphelidir. Şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması gerekmektedir. Buna ilişkin daha önce defalarca cumhuriyet başsavcılığına talepte bulunduk” dedi.

O gün sokakta silah kullanan polislerin şüpheli sıfatı ile ifadelerinin alınmasına yönelik taleplerini yenilediklerini ifade eden Batı, Elçi cinayetinin aydınlatılmasını istedi. Avukatlar, basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra anma sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi