Görüş Bildir

Dosyalarına yetkisizlik!

Diyarbakır'da açığa alınan 2 vali yardımcısı, 4 kaymakam ve 2 kaymakam adayının dosyası "yetkisizlik" kararı ile Ankara'ya gönderildi

Dosyalarına yetkisizlik!

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında açığa alınan 2 vali yardımcısı, 4 kaymakam ve 2 kaymakam adayının dosyası "yetkisizlik" kararı ile Ankara'ya gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca açığa alınan Diyarbakır Vali Yardımcıları Remzi Kattaş, Mimar Sinan Batmaz, Hani Kaymakamı Tahir İğde, Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Eğil Kaymakamı Sinan Aslan, Çermik Kaymakamı Remzi Demir ve 2 kaymakam adayı hakkında başlatılan terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması sürüyor.

DOSYALARI ANKARAYA GÖNDERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma nedeniyle 2 vali yardımcısı, 4 kaymakam ve 2 kaymakam adayının soruşturma dosyası, yetkisizlik kararıyla Ankara'ya gönderildi.

Soruşturma kapsamında Vali Yardımcıları Kattaş, Batmaz, Kaymakamlar İğde, Yonsuz ve bir kaymakam adayı tutuklanmış, Kaymakamlar Aslan, Demir ve bir kaymakam adayı ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmıştı. Daha öncede hakkında işlem yapılan hakim ve savcıların dosyaları da "yetkisizlik" kararıyla Ankara'ya gönderilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi