Görüş Bildir

Dövizini bozdur!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Türkiye'de ekonomik kriz olacağı söylentilerine karşı 'Haydi Diyarbakır ülken için dövizini bozdur' kampanyası başlattıklarını söyledi. Dövizlerini liraya çeviren Akar ile beraberindekiler, daha zonra Sur esnafından alışveriş yaptı.

Dövizini bozdur!

AK Parti Diyarbakır  İl Başkanı Muhammed Akar, Türkiye'de ekonomik kriz olacağı söylentilerine karşı 'Haydi Diyarbakır ülken için dövizini bozdur' kampanyası başlattıklarını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığınca, Türk Lirasını korumaya yönelik "Haydi Diyarbakır Ülken için Dövizini Bozdur" adlı kampanya başlatıldı. AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile beraberindeki partililer, Sur ilçesindeki döviz bürosuna ellerindeki ABD dolarlarını bozdurmak için geldi.

Akar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası para spekülatörlerin oyununu bozmayı ve bozdurdukları dövizlerle Sur ilçesindeki esnafa destek için alışveriş yaparak ekonomik bir hareketlilik oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de bir ekonomik kriz olacağına dair felaket senaryosu yaratanlara karşın cevap niteliğinde bir kampanya başlattıklarını aktaran Akar, şöyle konuştu:

DÖVİZİNİ BOZDUR

"Bazı uluslararası çevreler, Türkiye'de döviz üzerinden bir spekülasyon yaratmaya çalışıyor. Ülkede bir ekonomik sıkıntı ya da sözüm ona kriz olacağını yaymaya çalışıyorlar. Halkımız da çok iyi biliyor ki ülke ekonomisi çok sağlam bir zemin üzerinde yükselmekte. İktidarda güçlü ve istikrarlı bir hükümet var."

Vatandaşlardan gelen talep üzerine böyle bir kampanya başlattıklarına dikkati çeken Akar, 15 Temmuz'da tankların önüne çıkan halkın spekülatörlere de gerekli cevabını vereceğini belirtti.

15 Temmuz ruhuyla tekrar sahalarda olduklarını ifade eden Akar, bütün Türkiye'nin bugün Türk lirasına sahip çıkmak için çok hayırlı bir çalışma içerisinde olduğunu anlattı. Akar, "Kimin elinde ne varsa bunu Türk lirasına çevirerek Sur'da harcayacağız. Bu felaket tellallarına da mesaj vermiş olacağız. Bu dalga dalga yayılacaktır." dedi.

Döviz bürosunda dövizlerini bozduran partililer, daha sonra Gazi Caddesi'ndeki esnaftan alışveriş yaptı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi