Görüş Bildir

DÜ’de Kudüs açıklaması

Dicle Üniversitesinde (DÜ) bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler Kudüs’e sahip çıkma çağrısında bulundu.

DÜ’de Kudüs açıklaması

DÜ’de bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs kararına ilişkin basın açıklaması yaptı. İlahiyat Fakültesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Yunus Memiş, Genç Memur-Sen İl Başkanı Yusuf Güzel, Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM), İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencileri katıldı. “Kudüs için direniş insanlık için diriliş” pankartı açan grup, üzerinde “Kudüs ümmetin kalbidir”, “Kudüs’e selam direnişe devam” yazılı dövizler taşıdı.

ÖĞRENCİLERİN TEPKİSİ

Grup adına ortak basın açıklamasını ADEM Başkanı Cihat Bakır okudu. Ekmeğini şiddet üzerinden sağlayan şer odaklarının son hamlesinin her şeyin başladığı yer olarak tanımlanan, insanlığın ortak mirası Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesi olduğunu belirten Bakır, “Yıllardır bütün dünyanın gözü önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin’in işgaline duyarsızlık bugün olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyacak cesareti vermiştir. Her anlamda ortak yaşam kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır. Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs’ün kaderini tayin etme statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulüyle de hiçbir geçerliliğe sahip değildir.

KUDÜS BİR MİHENKTİR

Kudüs bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı ilahi vahiyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs, insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Bizce bugün ortaya çıkan hadise Kudüs’ü sadece Filistin sorunun bir parçası olmaktan çıkarmış, insanlığın ortak sorunu haline dönüştürmüştür. ABD, İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanlarına çağrıda bulunarak Kudüs için direniş insanlık için direniştir diyoruz. Bu anlamda ABD Başkanı Donald Trump’un Tel Aviv’de bulunan İsrail büyükelçiliğini Kudüs taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını hukuk dışı, sorumsuz ve kışkırtıcı buluyor, bu adımı şiddetle kınıyoruz. Bugünün üniversiteli gençleri ve yarının büyükleri olarak temin ederiz ki asla ve asla bu meselenin peşini bırakmayacağız. Bu inanç ve kararlılıkla başta Filistin halkı olmak üzere zulme maruz kalan kim olursa olsun yeryüzünde iyi insanlar halkasını çoğaltıp, adil ve yaşanılabilir bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi