Eğitimde seferberlik

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, ‘Muhtar Saati’ toplantısında; 2020 yılında 17 ilçede 619 kilometre içme suyu hattı, 90 kilometre kanalizasyon hattı, 16 kilometre yağmur suyu şebekesi ile amatör spor kulüplerine 5 milyon TL değerinde malzeme yardımı yapacaklarını açıkladı.

Eğitimde seferberlik

Eğitim alanında yoğun bir derslik ihtiyacı olduğunu dile getiren Güzeloğlu, ek bir ödenek sağlanacağını bildirerek muhtarların da eğitime destek için çevrelerinden destek talebinde bulunmalarını istedi.

DİYARBAKIR-Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun, Belediye Başkanvekilliği görevine atanmasından sonra hayata geçirdiği, ‘Muhtar Saati’ uygulamasının 10’uncusnu dün gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, DİSKİ Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Naci Helvacı, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ile çok sayıda muhtar katıldı.

2020 yılında 17 ilçede 619 km içme suyu hattı yapılacak

Toplantıda geçen hafta muhtarlar tarafından bildirilen ve çözüme kavuşturulan sorunlarla ile ilgili bilgi veren  Güzeloğlu, 2020 yılı yatırım planında yol, su ve kanalizasyon sorunlarını gündemden çıkaracağı müjdesini verdi. Güzeloğlu, günlük değil uzun ve kalıcı bir hizmet kalitesiyle çalışmalarını yürüteceklerini belirterek, yeni dönemde yapılacak her işte çok iyi bir planlama, sıkı bir denetim ile sağlam sürekli ve nitelikli bir hizmet verme kararlılığında olacaklarını söyledi. DİSKİ Genel Müdürlüğü’ndeki hizmetlerin temel hizmetler olduğunu ve çok önem verdiklerini söyleyen Güzeloğlu, 19 Ağustos’tan bu yana 16 bin 219 metre içme suyu hattı, 17 bin 350 metre kanalizasyon hattı ve 17 kuyu sondajını tamamladıklarını belirtti. Güzeloğlu, “2020 yılı içinde; 17 ilçede 619 km içme suyu hattı, 90 km kanalizasyon hattı, 16 km yağmur suyu şebekesi, 81 adet kuyu sondajı, 72 adet içme suyu deposunu tamamlayacağız” dedi.

Eğitime destek vereceklere gerekli kolaylıklar sağlanacak

Eğitim alanında yoğun bir derslik ihtiyacı olduğunu dile getiren Güzeloğlu, ek bir ödenek sağlanacağını bildirerek muhtarların da eğitime destek için çevrelerinden destek talebinde bulunmalarını istedi. Eğitime destek vermek isteyen herkese gerekli kolaylıkları sağlayacaklarını ve gerekli protokolleri imzalayacaklarını bildiren Güzeloğlu, “Türkiye’nin birçok ilinde çok ciddi eğitime destek alıyoruz. Diyarbakır’da da bu konuda 2020 yılında bir seferberlik başlatıyoruz. Şüphesiz yapabilen, şüphesiz verebilen, şüphesiz bu hayır hasenatı gerçekleştirebilen hemşerilerimizden bekliyoruz. Sizlerin de aracı olmanızı istiyoruz” diye konuştu.

Amatör Spor Kulüplerine 5 Milyon TL malzeme desteği

Spora da destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Güzeloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Diyarbakır’ı ziyaret edeceğini bildirdi. Amatör Spor Kulüplerine 1 buçuk milyon TL’lik malzeme desteği sunduklarını hatırlatan Güzeloğlu, 2020’de bu desteği 5 milyon TL’ye çıkaracaklarını açıkladı. Güzeloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ programı kapsamında 2020’de 100 bin çocuğu yüzme ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından muhtarlar, mahallelerinde yaşadıkları sorunları ilettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz