Görüş Bildir

Eker'e Mitingde Liste Yuhlaması

AK Parti liste başı Mehdi Eker, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncesi konuşma yaptığı esnada, bir grup tarafından yuhlandı. Partiler arasında arbede yaşanırken, polis bazı kişileri gözaltına alıp, alandan çıkardı.

Eker'e Mitingde Liste Yuhlaması

AK Parti'nin Diyarbakır Milletvekili Aday listesine yönelik parti içindeki tepkiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünkü mitinginde bir kez daha su yüzüne çıktı. Bir grup partili, liste başı Mehmet Mehdi Eker'i konuşması esnasında yuhaladı. Partililer arasında kısa süreliğine yaşanan arbedeye, polis müdahale etti.

İstasyon meydanında düzenlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkla buluşma mitingi, alışılagelen şekilde dizayn edilmedi. Miting bölgesi, 500 metre geriye alınarak, alana derinlik kazandırılması dikkat çekti.

Miting İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'ın partililere yönelik hoşgeldiniz konuşmasıyla startını alırken, Ak Parti 1. Sıra Millektvekili adayı ve Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'de bir konuşma yaptı. Eker, miting alanında bulunan kalabalığın hemen sağında yer alan ve AK Parti'nin beyaz şapkaları takan bir grup partili tarafından, protesto edildi. Sürekli sözü kesilmek istenilen ve yuhalanan Eker, zor anlar yaşadı.

Bir süre devam eden yuhalamaya, Eker taraftarlarının müdahale etmeye ve karşı çıkması üzerine arbede yaşandı. Karşılıklı yumruklaşmaların da yaşandığı dikkat çeken mitingteki olaya, alan görevlileri ve emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler de müdahale ederek, tarafları yatıştırmak istedi. Olayların daha da büyümemesi üzerine, iki kişi gözaltına alınarak, alandan çıkarıldı.

Eker ise yaşanan yuhalama nedeniyle konuşmasını kısa keserken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da birer selamlama konuşması yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi