Eller Mehmetçik İçin Semaya Açıldı

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisi'ne yatsı namazına gelen vatandaşlar, Fetih Suresi'nin okunmasının ardından Afrin'deki harekatın başarılı geçmesi için dua etti.

Eller Mehmetçik İçin Semaya Açıldı

Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terörist gruplarına yönelik sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Hareketi' için Diyarbakır'da yatsı namazı sonrasında dualar okundu.

Diyarbakır Müftülüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki teröristlere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Hareketi için Sur ilçesindeki 27 sahabe kabrinin bulunduğu Hz. Süleyman Camii'nde dua programı düzenledi.

MEHMETÇİK İÇİN DUA EDİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, Afrin operasyonun başlamasıyla tüm camilerde sabah ve yatsı namazının ardından Fetih Suresi'nin okunacağı kararı alması üzerine Hz. Süleyman Cami'inde önce Fetih Suresi okundu.

Fetih Suresini okuyan Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, ülkenin birlik, beraberlik ve bekası için canlarını feda etmeye hazır olan Mehmetçik için dua ettiklerini söyledi. Dualarının operasyonda olan Mehmetçikler için olduğunu dile getiren Fakirullahoğlu, "Ezan susmasın, bayrak inmesin ve toprağımıza düşmanın namahrem ayağı değmesin diye gayret gösteren güvenlik güçlerimize dua ediyoruz." dedi.

Cami cemaatinden Abdulkerim Ezer ise teröre yönelik operasyon gerçekleştiren Mehmetçik için dua ettiklerini belirtti.  Güvenlik güçlerine Allah'ın yardım etmesi için dua ettiğini bildiren Ezer, "Allah, Peygamber Efendimize fethi nasip ettiği gibi Mehmetçik'e de nasip etmesini niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz