Engelsiz lezette birinci oldular!

Diyarbakır’da düzenlenen “Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler” fuarına katılıp hünerlerini sergileyen Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezi’nin down sendromlu kursiyerleri, “Engelsiz Lezzetler Yarışması”nda 1’inci oldu.

Engelsiz lezette birinci oldular!

Diyarbakır’da bu yıl ikincisi düzenlenen “Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler” fuarı yöresel ürün ve lezzetlerin tanıtımlarının yanı sıra birbirinden değişik yarışmalara da ev sahipliği yapıyor.

YARIŞMADA BİRİNCİ OLDU

Fuarda gerçekleşen “Engelsiz Lezzetler Yarışması”na Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Aktif Yaşam Merkezi +1 Kafede (Down Cafe), İş-Kur işbirliğinde açılan servis elemanlığı kursiyeri olan 16-25 yaş grubu 7 down sendromlu kursiyer de katıldı. Makarna, pizza, salata, kurabiye ve kek yaparak bilgilerini ve maharetlerini sergileyen kursiyerler, hijyen, masa sunumu, tabak sunumu ve el lezzetlerinin puanlandığı yarışmada 1’inci oldu.

 “Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler” fuarına ve yarışmaya katılmaktan dolayı keyifli anlar geçiren down sendromlukursiyerler, 1’inciliklerinin sevincini eğitmen ve aileleriyle paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz