Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti, ülkedeki tüm gazetelerin manşetlerinde yer buldu.

Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti

Bosna Hersek gazeteleri bugünkü baskılarında özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6. Olağan Genel Kurulu'nda Zetra Olimpik Spor Salonu'nu dolduran Avrupalı Türklere yaptığı konuşmaya geniş yer verdi.

Ülkenin en köklü gazetelerinden Oslobodjenje, "Erdoğan Türkleri kendisine oy vermeye çağırdı" başlığıyla yayımladığı haberde, tamamen Türk ve Bosna Hersek bayraklarıyla kaplanan spor salonunda 20 bine yakın Avrupalı Türk ve ülkenin farklı şehirlerinden Bosnalılar olduğunu yazdı.

Nezavisne Novine de sürmanşetten verdiği ziyaret haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ülkelerinin engellemesi sonrasında Bosna Hersek'te Türk seçmenle buluştuğunu ve Saraybosna'da Türklere "coşkulu mesajlar" verdiğini ifade etti.

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden Dnevni Avaz da "Erdoğan Avrupa'yı suçladı" başlığıyla yayımladığı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün UETD Genel Kurulu'nda kaydettiği "Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden anlı şanlı Avrupa ülkelerinin sınıfta kaldığı bir dönemde, Bosna Hersek bizlere burada bir araya gelme imkanı sağlayarak, sözde değil özde demokrat olduğunu göstermiştir" ifadelerine yer verdi.

Vecernji List ise geniş yer verdiği ziyaret haberinde, Erdoğan'ın Türk seçmene çağrısını ön plana çıkardı. Bosna Hersek ve Türk medyasının yanı sıra uluslararası medya kuruluşlarının da yakından takip ettiği ziyaret, dün aynı zamanda Bosna Hersek'teki tüm büyük televizyon kanallarınca canlı takip edildi, gün boyunca gerçekleştirilen canlı bağlantılarla gelişmeler anbean izleyiciye aktarıldı.

Kaynak: AJANSLAR

Çok Okunan Haberler