Görüş Bildir

Erdoğan-Demirtaş görüşmesi

Demirtaş: ''Her halükarda BDP'nin ulusal ve uluslararası bir askeri müdahaleyi benimsemediği açıkça ifade edildi''

Erdoğan-Demirtaş görüşmesi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile askeri uçağın Suriye tarafından düşürülmesinin ardından gerçekleştirdikleri görüşmede, BDP'nin ulusal ve uluslararası bir askeri müdahaleyi benimsemediğinin açıkça ifade edildiğini bildirdi.

Demirtaş ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, askeri uçağın düşürülmesiyle ilgili teknik, diplomatik ve siyasi gelişmelere dair brifing sunulduğu belirtildi.

Görüşmede BDP heyetinin olayla ilgili sorularının da yanıtlandığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Heyetimizce hükümete başından bu yana Suriye'de izlediği politikayla ilgili eleştirilerimiz iletildi. Krizin çözümü konusunda önerilerimiz sunuldu.

Bu son olay yaşanana kadar hükümet politikasının uluslararası alanda Suriye'ye dönük müdahale beklentisini artırdığı hatırlatılarak, dolayısıyla bu politikadan artık vazgeçilmesi gerektiği iletildi.

Her halükarda BDP'nin ulusal ve uluslararası bir askeri müdahaleyi benimsemediği açıkça ifade edildi. Misillemeyle cevap verme yerine diplomatik ve uluslararası hukukun el verdiği yol ve yöntemlerin sonuna kadar işletilerek olayın üzerine gidilmesi öneri olarak sunuldu.

İleriki aşamada gelişmelere dayalı olarak parlamentonun ve siyasi parti gruplarının bilgilendirilmeye devam edilmesi yönündeki isteğimiz iletildi.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi