Görüş Bildir

Erdoğan düşmanları var

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK ve hükümete ateşkes çağrısı yaptı. Demirtaş, "PKK de, Hükümet de silahların susması, altını çizerek belirtiyorum silahların susması. Ben hükümetin, polisin, askerin silah bırakmasından söz etmiyorum. Bu savaş yüz yıl da sürse, 5 dakika da sürse diyalog ile bitmek zorundadır" dedi.

Erdoğan düşmanları var

Diyarbakır'da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'den geniş bir heyet ile Kuzey Irak'a yapacakları ziyaretten önce gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını yanıtladı. 2 yıl aradan sonra İmralı adasında Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeyi değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş şunları söyledi:

"Her şeyden önce görüşmenin yapılmış olmasını biz çok önemsiyoruz. Çünkü İmralı'da Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi alınamıyordu. Dolayısıyla bayram vesilesi ile bile olsa kardeşinin gidip görüşmesi bizde insani olarak önemliydi. Bunun gerçekleşmiş olması doğru bir tasaruftu, doğru bir adımdı."

'KCK İLE TEMASIMIZ OLMAYACAK'

Kuzey Irak'ta yapacakları ziyaret sırasında, oradaki bütün siyasi partiler ile göreşmelerde bulunacaklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, KCK yönetimi ile bir görüşmelerinin olmadığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki çözüm süreci ile doğrudan bağlantılı bir ziyaret değil. Kürtler arası birliği sağlamak, bölgesel istikrar ve barış açısından çok önemlidir. Kürtler dağınık olduğu sürede bundan yararlanacak art niyetli güçler olacaktır. Bütün partiler ile görüşeceğiz. Türkiye'deki sorunlar ile ilgili de görüş alışverişinde bulunacağız. Bizim KCK ile bir temasımız olmayacaktır. Program ve planlamamızda yok."

'ERDOĞAN BİZİ DİNLESİN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini dinlemesi gerektiğini savunan Selahattin Demirtaş, "Konuşabilirsek biz bazı konularda ilerlemelerin kat edilebileceğine inanıyoruz. Diyalogun olmadığı yerde siyaset olmaz. Türkiye'de şu anda siyaset tıkanmış durumda çünkü bir tek kişi konuşuyor, herkes dinliyor" dedi.

12 EYLÜL'DEN BETER

15 temmuz darbe girişiminden sonra yaşananların 12 Eylül darbesinde yaşanan travmalardan daha ağır olduğunu ileri süren Selahattin Demirtaş, "12 Eylül darbesinde toplumun tabana yayılmış şekilde bu kadar haksızlıklarla linç edilmesi söz konusu değildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Erdoğan adına yapılanlar nicelik olarak da, nitelik olarak da 80 darbesini aşmış durumda" diye konuştu.

'BU SAVAŞ DİYALOG İLE BİTMEK ZORUNDA'

Demirtaş, kendilerinin tümden savaşın durması için çağrılarını yinelediklerini vurgulayarak şunları kaydetti: "PKK de, hükümette silahların susması, altını çizerek belirtiyorum silahların susması. Ben hükümetin, polisin, askerin silah bırakmasından söz etmiyorum. Bunu sürekli hükümet çarpıtıyor ama 'hükümet, polis, asker silah bıraksın' demiyoruz, ateşkesten söz ediyoruz, yani birbirine karşı silah sıkmamak, bombalı eylem yapmamak, operasyon yapmamak ve siyasete çözüm şansı bırakmaktan söz ediyoruz. Bu konuda ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Bu savaş yüz yıl da sürse, 5 dakika da sürse diyalog ile bitmek zorundadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi