Erdoğan: Gazamız mübarek olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da büyük coşku eşliğinde kürsüye çıktı. Erdoğan, “15 Temmuz gecesi meydanları dolduran kardeşlerimizin her birinin vatanımızın korunmasında rolü vardır. 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun” dedi.

Erdoğan: Gazamız mübarek olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da büyük coşku eşliğinde kürsüye çıktı. Halkı ve protokolü selamlayarak konuşmasına başladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Parlamentomuzun değerli başkanı Sayın İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Gül, Sayın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan, Sayın Genelkurmay Başkanımız, Sayın CHP ve MHP Genel Başkanı, kıymetli vatandaşlarım 15 Temmuz gecesi bir kez daha istikbali için canı pahasına ülkesini işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi meydanlara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin karşısına dikilme cesareti gösteren tüm kardeşlerime selamlarımı iletiyorum. Bu kardeşlerimizinden 240'ı şehadet makamına ulaştılar. Milletimizin başı sağolsun. Yine o gece 2195 kardeşimiz gazilik rütbesine ulaşmıştır. Yaralılarımıza Rabbimizden şifalar niyaz ediyorum.

79 MİLYON OLARAK HEPİMİZİN KAZASI MUBAREK OLSUN

15 Temmuz gecesi sokakları dolduran milyonlarca vatandaşımızın içinden şehitlik ve gazilik rütbesine ulaşanlar adlarını tarihe yazdılar. 15 Temmuz gecesi meydanları dolduran kardeşlerimizin her birinin vatanımızın korunmasında rolü vardır. 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun. Bu millet başka bir millet, gerçekten Türk milleti bin yıl önce Malazgirt'te hangi kararlılıkla Anadolu'nun kapısını açmışsa 15 Temmuz'da da darbecilerin karşısına öyle dikilmiştir. Osman Gazi 1299'da tarihin en kudretli devletini hangi temeller üzerine kurduysa biz de o gece Türkiye'yi aynı ilkeler üzerine kurduk. FETÖ'cü terör örgütünü, darbecileri geri püskürttük.

BU GÖRÜNTÜ DÜŞMANLARI KAHREDİYOR

Türkiye'nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız da bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görerek uyandılar. Bugün 81 vilayetimizde her görüşten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya, bu görüntü inanın bana düşmanları 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. Onun için her zaman bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan sonra Türkiye'nin tüm renkleriyle bağımsızlığına yönelik atılan bu adımlar çok önemlidir. Bu vatanımıza sahip çıkmanın ilanı ve ispatıdır.

İDAM CEZASI TBMM'DEN ÖNÜME GELİRSE, ONARIM

Bu millete kimse bu esareti asla getiremeyecektir. Şu anda siyasi partilerimizin genel başkanları burada, sizin zaten talebinizi biliyorlar. Sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre bunun kararını verecek merci TBMM'dir. TBMM'den gelen gelecek böyle bir bu kararı ben onarım. Vatan Caddesi'nde vücudu ikiye bölünmüş kardeşimi gördüğüm zaman bunu kenara koymak mümkün mü? Ankara'da başı vücudundan ayrılmış olan hanım kardeşimin başı kongre merkezinin çatısına uçmuştu. Bunu görünce biz kalkıp da AB'de idam yokmuş, orada yokmuş şurada yokmuş. ABD'de, Japonya'da, Çin'de var. Bu millet böyle bir karar veriyorsa öyle zannediyorum ki siyasi partiler de kararı verecektir.

FETÖ BU MİLLETİ HESAP EDEMEDİ

Bu FETÖ birçok sinsilikleri hesap etti de, bu milleti hesap edemedi. Bu milletin inancını, dirayetini o hiç hesaba katmadı. Zannetti ki bunlar gelmez. Ne oldu? O hesabı yapamayanlar kaybetti. Hükümet askeri liselerin kapatılması yönelik bir açıklama yaptı ve bazı eski askerler bunun yanlış olduğunu söylediler. Oradan yetiştirilmiş olan tek tip FETÖ'cüler bu olayı yaptılar. Harp okullarımız duracak, tüm liselerimizden yetişenlerin hepsi buralara girsinler. Bundan sonra benzer teşebbüste bulunacak herkes milletinden aynı cevabı alacaktır.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ CEZASINI BEKLİYOR

Biliyoruz ki bu oyun, bu senaryo onların boyunu çok aşar. Devlet ve millet olarak bünyemizi benzer girişimlere karşı zayıf bırakmamız gerekiyor. Her yere sızabilen ihanet şebekelerine karşı kendimizi güçlendirmeliyiz. Örgütlerin isimleri değişebilir, kadroları değişebilir ama hepsinin de Türk milletinin düşmanları olduğu değişmez. Türkiye Cumhuriyeti devleti vardır diğer tarafta ise kimi etnik istismar kimi dini istismar yapan örgütlerdir. Buradan 79 milyona selam olsun. Terör örgütlerinin üyeleri ise kimi cezasını bekliyor, kimi cezaevinde cezasını çekiyor kimi ise mezarında hesap veriyor.

STK'LARIMIZ KAPATILAN YURTLARIN YERİNİ DOLDURACAK

Şaibeli tüm sınavları kontrol etmeliyiz. FETÖ'nün önünü açan davaları tekrar inceleyeceğiz. Yurt içinde milletimizin dini hassasiyetini istismar ederek elde ettikleri tüm imkanları milletimizin eline vermeliyiz. Devletimizin ilgili kurumları ve STK'larımız çok daha iyileriyle bu boşluğu dolduracaklardır. Yurt dışında da milletimizin adını kullanarak elde ettikleri saygınlıklarını da devletimize kazandırmalıyız.

15 TEMMUZ AYNI ZAMANDA BİR TERÖR EYLEMİDİR

15 Temmuz bir yönüyle ordumuz içine sızmış FETÖ ihanet unsurunun başlattığı bir darbe girişimidr ama olay sadece bu değildir. Bu girişim aynı zamanda bir terör eylemidir. Darbe başarılı olsa bu coğrafyanın kimlere altın tepsiye sunulacağını gayet iyi biliyoruz.

“ÇARŞAMBA AKŞAMI NOKTAYI KOYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından katılımcıları selamladı. Daha sonra protokol üyeleri sahneye davet edildi.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve diğer katılımcılar toplu fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara seslenerek, "Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz