Erdoğan Katliamı Anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar toplantısı açılış törenine katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada Dürümlü mezrasındaki olayın ayrıntılarını anlattı. Erdoğan şöyle konuştu;

Erdoğan Katliamı Anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar toplantısı açılış törenine katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada Dürümlü mezrasındaki olayın ayrıntılarını anlattı. Erdoğan şöyle konuştu;

YOL ÇALIŞMASINDA KULLANILAN BİR KAMYONU ÇALARAK, ARACA BOMBA YÜKLÜYORLAR.

"Dünyada terör hepimizin ortak sorunu. Diyarbakır ilimize yaklaşık 20 km mesafedeki Tanışık köyümüz yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Yapılan incelemede olayın şu şekilde cereyan ettiği ortaya çıktı; terör örgütü mensupları Bingöl'de yol çalışmasında kullanılan bir kamyonu çalarak, araca bomba yüklüyorlar. Bu aracı tali yolları kullanarak güvenli güçlerinin denetime takılmadan Diyarbakır şehir merkezine sokmaya çalışıyorlar."

AK PARTİ İL YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ DE YAPMIŞ VATANDAŞIMIZ TERÖRİSTLERE MÜDAHALE EDİYOR

"Tanışık köyüne geldiklerinde, Seyithan Yakar isminde daha önce AK Parti il yönetim kurulu üyeliği de yapmış bir vatandaşımız durumdan şüphelenerek teröristlere müdahale ediyor. Çıkan tartışmanın ardında kamyonla birlikte Dürümlü mezrasına doğru kaçmaya başlıyorlar. Tanışık köyündeki vatandaşlarımızda iki araçla kamyonu takibe başlıyorlar. Bunlar 52 kardeş. Mezraya geldiklerin de teröristler kendilerine rehberlik eden başka bir otomobile geçerek, Tanışık köyünden gelen vatandaşlarımıza ateş açıyorlar."

"TERÖRİSTLER BOMBAYI ATEŞLİYORLAR.. YAKLAŞIK 10-15 TON BOMBA.."

"Çatışma sürerken kamyonun bulunduğu yerden uzaklaşan teröristler bombayı ateşliyorlar. Yaklaşık 10-15 ton olduğu değerlendirilen bombanın havaya uçmasıyla, kamyon ve onların yakınında iki araçta bulunan 16 vatandaşımız hayatını kaybediyor"

"BOMBA ÖYLE BÜYÜK BİR ETKİYLE PATLIYOR Kİ.. 12 VATANDAŞIMIZIN CESEDİNDEN DAHİ BİR PARÇA KALMIYOR"

"Bomba öyle büyük bir etkiyle patlıyor ki, geride ne araçtan ne de 16 vatandaşımızın 4'ü hariç, 12'sinin cesedinden dahi bir parça kalmıyor. Şu anda parçalar toplanmak suretiyle, 4 vatandaşımızın cenazesi bütün olarak bulunuyor, defnediliyor. Diğer vatandaşlarımızın durumu ancak DNA testiyle ortaya çıkartılabiliyor."

"BU EYLEMİ HAYATLARI PAHASINA ENGELLEYEN 16 VATANDAŞIMIZ"

"Burada bir terör örgütünün yüzlerce masum insanı katletmeye yönelik bir eylem teşebbüsü ve bu eylemi hayatları pahasına engelleyen 16 vatandaşımız söz konusudur. Normal şartlarda bir kamyon dolusu patlayıcıyı, Diyarbakır şehir merkezinde kullanmayı hedefleyen bir örgütün, bu eylemini çok ciddi yankı bulması ve şiddetle terin edilmesi lazım. Daha önce buna benze bir çok terör eylemi oldu. Ama dünya bunlara hep sessiz kaldı. Bölücü terör örgütünün çeşitli isimler altında rahatlıkla faaliyet gösterdiği hatta desteklendiği batı ülkeleri başta olmak üzere, kimseden bu elim hadiseye yönelik ciddi bir ses çıkmamıştır. Paris'te olunca çıkıyor, Brüksel'de olunca çıkıyor. Ama Lahor'da, Ankara'da, İstanbul'da, Diyarbakır'da olunca çıkmıyor. İşte bizim içimiz bundan yanıyor. Bu ikircikli tavır nereye kadar."

Kaynak: Diyarbakır Söz