Görüş Bildir

Erdoğan-Putin telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya lideri Putin’le bu akşam gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Ukrayna, Kırım Tatarları ve 1915 olayları ile ilgili görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Erdoğan-Putin telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Putin arasında bu akşam gerçekleştirilen telefon görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü.

Görüşmede, Türkiye ve Rusya ilişkilerini daha da ilerletme konusundaki iradelerini vurgulayan Erdoğan ve Putin, Ukrayna krizinin çözümü, çatışmaların sona erdirilmesi, Kırım Tatarları ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Mart’ta Ukrayna’ya yapacağı ziyareti hatırlattığı görüşmede, kısaca 1915 olaylarına da değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hususta Türkiye’nin, tarihe adil bir hafıza perspektifinden yaklaşılmasından yana olduğuna dikkati çekerek, bununla birlikte Ermenistan’ın barış çağrılarını umursamadığını, ortak tarih komisyonu oluşturma teklifine olumlu bir yaklaşım sergilemediğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi