Görüş Bildir

Erdoğan: Seçim tekrar edilebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran sonrası ortaya çıkan koalisyon senaryolarında, partilerin görüşmelerde bir ilerleme kaydetmemeleri halinde seçimin tekrar edilebileceğini söyledi.

Erdoğan: Seçim tekrar edilebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, prosedür gereği hükümet kurma görevini önce en çok oyu alan partiye vereceğini eğer başarılı olunamazsa en çok oyu alan ikinci partiye görevi vereceğini açıkladı. Erdoğan, Azerbaycan dönüşü Hürriyet’ten Vahap Munyar’a verdiği demeçte “herkesin bildiği gibi hükümet kurulması için önümüzde 45 günlük bir süreç var” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mümkün olduğunca hızlı hareket ederek 45 gün içinde hükümet kurma çalışmalarını tamamlamalı aksi durumdu Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi anayasal yetkisini kullanarak erken seçim kararı verebilir.

45 gün içinde herhangi bir sürpriz olabilir mi? Sorusuna karşılık Erdoğan, “Eğer birinci ve ikinci parti hükümeti kuramazlarsa o zaman yeniden sandığa gitmek kaçınılmaz olacaktır” cevabını verdi.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hükümet kurma görevini vermeden önce her dört partinin liderleriyle görüşme yapmayı planladığını da sözlerine ekledi.

ERDOĞAN-BAYKAL GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Liderleri ayrı ayrı davet ederek süreçle ilgili görüşlerini almak istiyorum, bu yüzden de parlamentodaki yemin töreninden önce bu çağrılar yapılabilir” açıklamasında bulundu.  Erdoğan’ın liderleri teker teker toplantıya çağırması geleneksel bir uygulama değil elbette. Ancak geçtiğimiz hafta CHP milletvekili Deniz Baykal’ı davet ederek görüşme yapması sürpriz oldu.

Kaynak: http://www.turkishweekly.net/2015/06/15/news/erdogan-election-may-be-repeated-if-talks-fail/

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi