Görüş Bildir

Erdoğan: Zulme sessiz kalmak da zulümdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında konuştu.

Erdoğan: Zulme sessiz kalmak da zulümdür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale'de konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Bu topraklar üzerindeki varlığımız, öncelikle Allah'ın bize nimeti, ardından da şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Allah onlardan razı olsun. Rabbim onların mekanını cennet eylesin. Şuan üstünde bulunduğumuz toprakların kıymetini iyi bilmemiz gerekir. Çanakkale, çelik ve barutun, teknoloji ve kemmiyyetin, iman karşısında diz çöküşüdür. Yüzbinlerce kahramanın eseridir. Çanakkale yalnızca askeri bir başarı değildir. Milletimizin makus talihini tersine çevirenlerin bu aziz mücadelesini anlamak zorundayız.

12 yıl önce Çanakkale'ye gelen turist sayısı 200 bindi. Allah'a hamdolsun bu rakam bugün, 3 milyona çıktı.

"KİME HİZMET ETTİĞİ BELLİ OLMAYAN BİR ÖRGÜT"

Kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan bir örgüt bugün Suriye ve Irak'ta terör estiriyor. Aynı şekilde Suriye'de, konvansiyonel silahlarla sivilleri katlediyorlar. Avrupa'ya bakın. Sadece bize sığınan mülteci sayısı 2 milyona ulaştı. Biz şuana kadar 5 buçuk milyon dolar harcadık. Esed ve DAEŞ terör örgütü, aynı üst aklın kullandığı iki maşadır.

"ZULME RIZA ZULÜMDÜR"

Zulme sessiz kalmak da zulümdür. Biz kesinlikle bize sığınan kardeşlerimize sahip çıkıyoruz, çıkacağız. Şartlar normale dönmeden bu insanlar evlerine gidemeyeceklerdir. Biz de onlara ne zaman arzu ederseniz, o zaman dönebilirsiniz diyoruz.

"HEKİMLİĞİN YERİ AYRIDIR"

Elbette her mesleğin özel bir yeri vardır, ancak hekimliğin yeri ayrıdır. Peygamberimizin de üstünde durduğu husus, sıhhattir, sağlıktır. Hatırlayın, köpeklerin çektiği kızaklarla, hanım kardeşlerimizi doğuma yetiştirmek için gidiliyordu.

Savaş Ay'ın bir programını izlemiştim. O zamanlar ki SGK Genel Başkanını biliyorsunuz zaten. Biz ise birşeyin mücadelesini verdik. Hamdolsun bugün bu noktada, çok önemli bir noktaya geldik. Eksikler tabii ki var. Ama azim ve kararlılıkla onları da gidereceğiz. Ülkemizin standartlarını her yıl ileriye taşıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde çok önemli bir adım atıldı. İç Güvenlik Paketi'ndeki maddelerden biri, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı mücadeleyi kapsıyordu. Bu konuda atılacak tüm adımlarda yanınızda olacağım.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi